Isparta'nın yanı başında, Türkiye’nin her yerinde aranılan, talep edilen dillere destan meşhur ‘Sandıklı Patatesli Köy Ekmeği’.

Köy ekmeği diyoruz, çünkü genelde tabanı taş üstü topraklı köy fırınlarında pişiriliyor. Kış şartlarında 20 gün, yazın ise 10-12 gün bayatlamadan tüketilebiliyor.

Bizde ustasına sorduk; 30 yıldır fırıncılık yapan Ahmet Gökbahar, en önemli püf noktasını şöyle açıklıyor; “Tamamen doğal ekşi mayadan yapıyoruz. Daha önce yapılan hamurdan alınan maya ılık suda yumuşatılarak yoğrulur. Üzerine biraz un serpilen hamur normal oda sıcaklığında ertesi güne kadar bekletilerek ekşimeye bırakılır.  

Lezzetini, besin değerini arttırmak ve bayatlamayı geciktirmek için haşlanmış patates ilave ediyoruz. Sandıklı’da yetişen patates ekmeğe farklı bir lezzet ve aroma katmaktadır. Ayrıca altı taş, üstü toprak fırınlarda kıvamında pişirmek çok önemli Ekmekler genel olarak Anadolu’da somun olarak bilinen yuvarlak şeklinde pişirilir.

Biz buradan Türkiye’nin her bölgesine talebe göre gönderiyoruz. Hatta hemşerilerimiz tarafından yurt dışına bile götürülüyor.”