Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ölümcül korona virüs tehdidine karşı esnafı ve vatandaşı koruyucu tedbirleri almaya devam ediyor. Bu kapsamda semt pazarlarında pazarcı esnafına hijyenik eldiven dağıtımına başlandı. Cuma pazarında tezgah açan esnaf eldiven dağıtıldı. 

HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ
Birlik Başkanı Ahmet Tural, korona virüs tehlikesine karşı alınacak önlemlerde en başından beri hızlı bir reaksiyon gösterdiklerini belirterek “Özellikle vatandaşlarımızın kalabalık halde bulunduğu iş yerlerinde, toplu ulaşım araçlarında, okul kantinlerimizde dezenfekten ve bilgilendirme çalışması yaptık.  Yine Birliğimizin öncülüğünde bağlı odalarımızın üyeleri için gerekli tedbirlerin alınmaya başladı. Bunlardan biri de semt pazarında tezgah açan sebzeci ve tuhafiyeci esnafımıza hijyenik eldiven dağıtımı oldu. Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanımız Hasan Demir ve oda çalışanlarımız tarafından Cuma Pazarı’nda pazar esnafımıza eldivenleri dağıtıldı.  Esnafımızdan isteğimiz özellikle para alış verişinde eldivenleri mutlaka kullanmaları ve müşterilerle temas mesafesi kuralına uymalarıdır. Birliğimiz, salgına karşı ihtiyaç duyulan her önlemi almaya devam edecek” diye konuştu. 


TÜM PAZAR ESNAFINA DAĞITILACAK
Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir de “Birlik Başkanımız Ahmet Tural’ın öncülüğü ve talimatıyla tüm odalarımızda, üyelerimizi ve vatandaşlarımızı korona virüs tehlikesine karşı önleyici tedbirler alındı. Bu tedbirlerden biri de pazar esnafına hijyenik eldiven temin edilmesi oldu. Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’in de talimatıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince semt pazarları sürekli yıkanıyor. Hem pazar esnafımızın hem de halkımızın hijyenik bir ortamda alışveriş yapmasını sağlayan Belediye Başkanımıza ve Birlik Başkanımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.  Tabi esnafımızdan alışverişte özellikle para değişiminde mutlaka eldiven takmalarını istiyoruz.  Ayrıca mesafe kuralına da uyup yakın temasta bulunmaktan kaçınsınlar. İlimizde tüm pazarlarda esnafımıza eldivenlerini dağıtacağız” diye konuştu. 


Kendilerine eldiven dağıtılan esnaf da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, korona virüs tehlikesine karşı tedbiri elden bırakmayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural’a ve Sebzeciler Odası Başkanı Hasan Demir’e teşekkür ettiler.