SDÜ ÖSYM Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reşat Selbaş, 20 Kasım'da yapılacak olan KPSS – Ortaöğretim Sınavı ile ilgili adaylara uyarılardı bulundu. Sınavın 141 binada yapılacağını belirten Selbaş, 34 bin 174 adayın sınava gireceğini ve 4 bin 746 kamu personelinin görev alacağını söyledi.

Sınava girecek adayların o günkü yoğunluğu dikkate alarak sınav yerlerine zamanında ulaşmaları için uyarıda bulunan Selbaş, "20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak KPSS – Ortaöğretim Sınavı, Ülkemizde 192.218 salonda 3.499.650 adayın katılımı ile yapılacaktır. Bu kapsamda ÖSYM Başkanlığı tarafından 542.122 kamu personeli sınav için görevlendirilmiştir. İlimizde ise 141 binada, 34.174 aday sınava girecektir. 4746 kamu personeli görevlendirilmiş olup sınav, İlimiz Merkez, Atabey, Gönen, Keçiborlu ve Eğirdir ilçelerinde yapılacaktır.

Sınav, 20 Kasım 2016 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve 120 dakika sürecektir. Adayların o günki yoğunluğu dikkate alarak zamanında sınav yerlerine ulaşmaları gerekmektedir. Sınav günü toplu taşıma araçları saat 07.00’de çalışmaya başlayacaktır. Toplu taşıma araçlarının kullanılması trafik yoğunluğunu azaltacak ve ulaşımı kolaylaştıracaktır.

Adaylar sınava gelirken yanlarında Nüfus Cüzdanı ve Sınava Giriş Belgesi bulundurmak zorundadır. Bunların haricinde geçerli kimlik belgeleri; süresi geçmemiş pasaport, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe- mavi kartlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik kartıdır. Nüfus cüzdanlarında soğuk damga, adaya ait güncel fotoğraf ve T.C. kimlik numarası bulunmalıdır. Bunun haricinde sürücü belgesi, meslek kartları ve benzeri belgeler kabul edilmemektedir. Sınav günü Merkezde Nüfus İdaresi açık olacak ve nüfus cüzdanı verilebilecektir. Aynı zamanda SDÜ ÖSYM Koordinatörlüğü sınav masasından da sınava giriş belgesi temin edilebilecektir.

Adaylar ve sınav görevlileri sınava girişte güvenlik görevlileri tarafından aranacaktır. Bu nedenle aday ve görevlilerin yanlarında;

Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük(alyans hariç),bilezik, broş, anahtar, anahtarlık, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç) her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla,


Cep bilgisayarı, saat ve gözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,
Her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatlarla,
Kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla, yiyecek, içecek (şeffaf pet şişe içerisinde su hariç) ve diğer tüketim maddeleri ile sınav binasına/salonuna girmesine izin verilmez.)


Adayların yukarıdaki hususlara dikkat etmesini ve başarılı bir sınav geçirmelerini temenni ederiz" dedi.