Sebzeciler ve Manavlar Odası, Ziraat Odası'nın işbirliğinde pazarlarda son günlerde artan kayıt dışı satıcılara yönelik çalışma başlattı.
 
                Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı Sebzeciler ve Manavlar Odası, Ziraat Odosı ile işbirliğinde  kayıt dışılıkla mücadele başlattı. Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün de başlattığı çalışma kapsamında pazar günü Karaağaç Mahallesi pazarında denetim yapıldı.

                Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir, kayıt dışı ile mücadele konusunda şu açıklamayı yaptı:
                "Son zamanlarda dışarıdan gelen üretici sayısı pazarlardaki kayıtlı esnaf sayımızı geçmiş bulunmaktadır. Kayıt dışı olarak da önüne gelen işsiz kardeşlerimiz bir kasa veya tabla sergi açarak Isparta Manavlar ve Sebzeciler Odamıza kayıtlı esnafımız ve aynı zamanda İsparta Ziraat Odamıza kayıtlı üreticilerimizi Haksız rekabet yaparak mağdur etmektedir.

                Buna göre;
                Pazar yerleri Hakkındaki Yönetmelik 19. Madde 2. Bendinde belirtildiği üzere üreticiler pazar yerlerinde yalnızca kendi ürettikleri sebze ve meyvelerin satışını yapabilir. Satılabilecek toplam mal miktarı adet ile yapılan satışlarda 300 adet, bağ ile yapılan satışlarda 100 bağ, kg ile satışlarda ise 200 kilogramdan az olmamak üzere belediye encümenince belirlenir.

                Pazaryerleri Hakkındaki Yönetmelik 11. Madde 2. Bendinde belirtildiği üzere üreticiler kendi ikamet ettiği il ve ilçe sınırları içerisinde ürün satabilir, ancak farklı diğer il ve ilçe mücavir alanlarında ürün satamaz.

                Pazaryerleri Hakkında Yönetmelik 8. Madde 2. Bendinde belirtildiği üzere yerleşim planının hazırlanmasında toplam satış yeri sayısının en az yüzde yirmisi özel satış yeri olarak üreticilere ayrılır.

                Bu nedenle bugünden itibaren il dışından gelen üreticilerin ve kayıt dışı pazar yerinde bulunan kişiler bir daha Isparta semt pazarlarına alınmayacağını sıkı denetim sonucu gerekli merciler yolu ile cezai işlem uygulanacağı duyuruyoruz."