Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili 1.sıra adayı eski Vali Nuri Okutan, Gönen İlçesi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında vatandaşların ve halkın sıkıntılarını dinleyen, önerilerini alan Başkan Günaydın ve Milletvekili Adayı Okutan, ilçe pazarında da esnaflarla buluştu. 

Gönen İlçesi’ndeki pazaryeri esnafı ürünlerini fazla kar edemeden satmaktan, vatandaşlar ise ucuz alamamaktan dert yandı. Pazaryeri gezisini değerlendiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, pazar esnafı ile her zaman iç içe olduklarını dile getirerek, “Pazarda sevgi ile karşılanıyoruz. Bu bize ciddi mutluluk veriyor” derken, Milletvekili Adayı Nuri Okutan’ın Gönen’de eğitim ve öğretim gördüğünü ve bundan dolayı da kendisine gösterilen ilgiden mutlu olduğunu aktardı. Günaydın, “Esnafımıza çalışmalarında alışverişlerinde hayır, uğur ve bereket diliyorum. Partimize ve adayımıza da çalışmalarında başarılar diliyorum” görüşlerinde bulundu. 

Kendisinin aslen Eğirdirli olduğunu ancak Gönen İlçesi’nin de hayatında önemli bir yerinin bulunduğunu dile getiren MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, “Kişiliğimiz burada şekillendi. 12 yaşında Gönen’e geldim, 18 yaşına kadar buradaydım. Buraların benim için ayrı bir önemi var. Burada okudum, şu anda gençliğimizin de duygularını yaşıyorum.  Okul arkadaşlarımızla, tanıdık isimlerle karşılaşıyoruz. Hem seçim çalışmalarının içerisindeyiz, hem de eski dostlarımızla, arkadaşlarımızla kucaklaşıyoruz” dedi. 

Pazar esnafı ve vatandaşları dinlediklerini aktaran Okutan, insanların yem fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olduklarını belirtti. Girdilerin çok yüksek olduğundan bahsedildiğini kaydeden Okutan, “Tarla ziraatı ile ilgili en önemli girdi gübre ve mazottur. Bizim iktidarımızda gübrede ÖTV ve KDV’yi kaldırdık” derken, mazotta da indirime gidileceğini belirtti. ‘İktidarımızda mazotta yüzde 50’nin üzerinde indirim olacak. Dolayısıyla girdiler ucuzlayınca daha ucuz bir şekilde ürünler piyasaya sürülecek. Bu pazara da yansıyacak, pazardaki mallar da ucuzlayacak. İnşallah biz hükümet olunca bunları uygulayacağız ve köylümüz rahat bir nefes alacak. Köyden, kente ciddi bir göç var, çünkü para kazanamıyor. Bizde çiftçilik, tarım, bu toprakların değerlendirilmesi, üretime katılması önemli.

Mazot, gübre, yemle ilgili tasarruflarımız çiftçiyi rahatlatacak ve bu toprakları yeniden işler hale geleceğiz. Daha canlı pazarlara kavuşacağız. Alanlar pahalı, satanlarda yeterince kar edememekten şikayetçi. Bizim teşviklerimizle bu yerli yerine oturacak hem alanlar memnun olacak hem satanlar para kazanacak” görüşlerinde bulundu.