Seferihisar belediyesi tarafından tüm Cittaslow kentlerinde uygulanması planlanan Ses Kardeşim projesi için gelen ekip Eğirdir'e geldi. Ses Kardeşim ekibi Eğirdir Belediyespor Yelken sporcularına hem görme engeliler alfabesini öğretti, hem de görme engeliler için masal okuttu.

            Görme engelli çocuklar için yaz kurslarında eğitim gören öğrencilere kitap seslendirten gezgin-blogger Füsun Bay Canbay ve Murat Can Canbay, bir sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirdikleri ‘Ses Kardeşim’ projesi kapsamında Eğirdir Belediyesi tarafından ilçeye davet edildi.

            Gittikleri yerlerdeki çocuklarla görme engelli çocuklar arasında bir ses köprüsü oluşturmayı hedeflediklerini belirten Ses Kardeşim ekibi, Eğirdir Belediyesi tarafından Yaz Okulları’nda eğitim gören öğrencilere kitap okuttu. Küçük bir seslendirme stüdyosuna dönüştürdükleri klasik minibüste çocuklara kitap okutan Ses Kardeşim Ekibi proje kapsamında çocuktan çocuğa, çocuk sesiyle ulaşarak hem görme engellilerin hayal güçlerinin gelişiminde katkıda bulunmayı hem de çocuklarda farkındalık ve gönüllük bilinci oluşturmayı amaçladıklarını belirttiler.

            ‘Ses Kardeşim’ projesi ekibi kendilerini buraya davet ettikleri ve çocuklar arasında ses köprüsü oluşturmalarına yardım ettikleri için Eğirdir Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise ekibe eşlik ederek onlara Eğirdir'i anlattı ve projenin çok verimli olduğunu ve buradaki çocuklarımızın seslerinden okunan masallar ile mutlu olacak olan çocukların gözlerinden öptüğünü belirterek, Ses kardeşim ekibine katıldı.