İşadamı Alaaddin Turgut, ulusal market zincirine sahip şirketlerin meyve ve sebze temininde Isparta'yı da değerlendirme kapsamına almaları için çok uğraştı, defalarca görüştü. İstenilen hijyenik şartları sağlamak için 2 arkadaşı ile birlikte 1.2 milyon TL'lik tesis kurdu. Ve azmin zaferi...

4600 mağazalı ŞOK Marketleri, Isparta'dan günde 3 tır domates, 1.5 tır biber çekiyor. Patlıcan alımı da yakında başlayacak. 6300 mağazalı A 101 de biber almaya başladı. 

İşadamı Alaaddin Turgut, ŞOK Market Kalite Kontrol Müdürü ve İşletme Müdürü ile Akdeniz objektiflerine poz verdi. Turgut: "Deregümü, İslamköy, Atabey ovasındaki  mal daha çok değerlensin istiyoruz" dedi. 

Atabey Sulam Birliği Başkanlığı görevini de yürüten ilimiz tarım sektörünün önemli temsilcilerinden Alaaddin Turgut, ovamızda yetişen sebze ürünlerinin daha da değerli hale gelmesi, üretilen ürünün tüm Türkiye'de değerlendirilmesi için önemli bir misyon üstlendi. Tarımın hem üretim hem de ticaret sürecinde önemli bir rol üstlenen İşadamı Turgut, ulusal market zincirine sahip şirketlerin meyve ve sebze temininde Isparta'yı da değerlendirme kapsamına almaları için yaptığı uğraşılardan sonuç aldı. İkili görüşmeleri sonucunda şirket yetkililerinin Isparta ile ilgilenmelerini sağlayan Turgut, 2 arkadaşı ile birlikte Deregümü'de 1.2 milyon TL'lik yatırımla hijyenik şartları taşıyan bir tesis kurduktan sonra amacına ulaştı. Şimdi 4600 mağazazı bulunan ŞOK Marketleri, domates ve biber teminini Isparta'dan yapıyor. Ay sonunda patlıcan alımına da başlanacak. A 101 de ilk biber sevkiyatını geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi. Bugün A 101 için ikinci tır sarılıyor. 

BÜYÜK FİRMALARIN PEŞİNDEN KOŞTULAR

İşadamı Alaaddin Turgut, ŞOK Market Kalite Kontrol Müdürü ve İşletme Müdürü ile Akdeniz objektiflerine poz verdi. 4600 mağazası bulunan ŞOK Market zincirini Isparta'ya getirmek için çok uğraştıklarını, ikili diyaloglar kurduklarını anlatan Turgut, "ikili görüşmelerimiz sonucunda Isparta'ya ziyaretler yapıldı. Karşılıklı gitmeler-gelmeler oldu. Satın Alma Müdürü Murat bey Isparta'ya gelerek bahçelerde ve tesislerimizde incelemeler yaptılar. Bize hijyenik şartları sağlamamız için yeni bir tesis kurmamızı önerdiler. Böyle bir tesis kurulmadan büyük firmaların mal temini için gelmeyecekleri yönünde telkinleri oldu" dedi.

Büyük markaların mal temininde Isparta'ya tercih etmeleri için söylenen ve tavsiye edilen herşeyi yaptıklarını anlatan Turgut,  şöyle devam etti:

ŞOK MAL ALSIN DİYE 1.2 MİLYONLUK YATIRIM

"Mehmet Erdoğan ve Mesut Kahveci ile birlikte Deregüüm Tarım A.Ş şirketini kurduk. Bu şirket üzerinden Deregümü köyünde modern bir tesis kurduk. Büyük firmaların aradağı tüm unsurları bu tesiste yerine getirdik. Alım ve paketleme tesisi, soğuk hava deposu, satış mağazası, yatakhane, toplantı salonu ve mutfağı olan bir tesis yaptık.

Geldiler ve incelediler. Hijyenik şartları taşıdığı kanısına vardıktan sonra alıma başladılar. Bu yıl ilk kez ŞOK Marketler Isparta'dan mal almaya başladılar. İslamköy'de 2 çiftçi arkadaşımız önderliğinde kurulan 250 bin m2'lik biber ve patlıcan bahçesinde üretilen ürünlerimiz Deregümü'de işlendikten sonra paketleniyor. ŞOK, günlük 1.5 ton tır biber alımı yapıyor. 10 gün sonra patlıcan alımı başlayacak. Bizim ve Deregümülü çiftçilerimiz tarafından üretilen domatesler yine tesislerimizde işlendikten sonra tıra yükleniyor. ŞOK, günlük 3 tır da domates alımı yapıyor. İnşallah bir yerden başladık. Devamı gelecek."

A 101 DE BİBER TEMİNİ İÇİN GELDİ

Büyük markaların tümüyle görüşme yaptıklarını belirten İşadamı Turgut, A 101'in de temin noktasında Isparta'ya tercih ettiğini söyledi. İlk olarak A 101'e 1 tır biber sevkiyatı yapıldığını açıklayan Turgut, "yarın (bugün) bir tır daha göndereceğiz. İnşallah A 101'de domates alımını Isparta'da yapacak. Hedefemiz bu bölgede yetişen ürünleri değerlendirmek. Neden Isparta'nın ürünleri mağaza zincirlerinin manav reyonlarında satılmasın. Atabey, İslamköy ve Deregümü ovasında kaliteli sebze yetişiyor. Bu ovada yetişen sebze daha çok para etsin, değerlensin. Bizim yaptığımız önderlik. Biz bu sürece önderlik ettik. Allah'a şükür başarılı olduk" diye konuştu.

ELMA DA ALACAKLAR

Deregümü Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Turgut, Şok Market zincirlerinin eylül ayından itibaren elma teminini de Isparta'da yapmayı arzuladığını söyledi. Bu konuda görüşmelerin yapıldığını kaydeden Turgut, "inşallah Isparta, Türkiye'nin sebze ve meyve deposu haline gelecektir" diye sözlerini tamamladı.