Kalorifer peteklerinde ısı verimliliği ve buna bağlı olarak yakıt tasarrufu yapmak artık ‘Petek Temizliği’ ile çok kolay. Petek temizliği için gerekli cihazı temin eden Genç Isı Sistemleri İşletmesi Sahibi Hasan Tezcan, 1, 1.5 saatlik süre içerisinde bir dairenin tüm peteklerini temizleyebiliyor.

Temizlenen petekte ısı verimliliği artıyor, yakıt tasarrufu sağlanıyor. 
Genç Isı Sistemleri İşletmesi Sahibi Tesisat Ustası Hasan Tezcan, petek temizleme cihazı ile kalorifer peteklerine bağlantı yapıp pratik temizleme yaptıklarını söyledi.

Peteklerin altında zamanla tortu oluştuğunu belirten Tezcan, “Peteklerin altında oluşan tortu su girişini engelliyor ve ısınma sorunu yaşanıyor. Biz cihazımızla bu tortuyu temizliyoruz. Tortusu temizlenen peteklerde ısı verimliliği artıyor. Petekleri temizlenen dairelerde doğalgaz faturasının düştüğünü gözlemliyoruz. Isı verimliliği artınca kombilerde ısı ayarları düşürülebiliyor.

Biz kalorifer peteklerinde 3 yılda bir temizlik yapılmasını öneriyoruz. Bir daireyi 1, 1,5 saat gibi kısa sürede temizliyoruz. Bunun için özel kimyasalları kullanıyor.


Bu konuda halkın bilincinin arttığını belirten Hasan Tezcan, “bu işi herkes yapıyor.

Esnaf kaydı küreği ya da ustalığı olmayan herkes bu işi yapıyor. Bu işi yapmak için sadece cihaz almak yeterli değil. Bu iş tesisat ustalarının işidir” diye konuştu.