Isparta'da ER-AH Havacılık Uçuş Eğitim Okulu'nda 18 ayda pilot yetiştiriliyor. Kursiyerlerden kurs ücreti olarak 100 bin lira alınıyor.
ER-AH Havacılık Uçuş Eğitim Okulu Uçuş Başöğretmeni Bahattin Türker, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Şubat 2008'den itibaren Isparta'da Süleyman Demirel ve Antalya havalimanlarında eğitim vermeye başladıklarını anlattı. Kursun 18 ay sürdüğünü ve bu dönem 80 kişinin eğitim aldığını dile getiren Türker, teorik eğitim safhasında dershanelerinde bilgisayarlı projeksiyon temelli multi-medya ortamında eğitim verdiklerini ifade etti. Uçuş eğitimini Cessna 172 tipi uçaklarda Süleyman Demirel Havalimanı'nda havacılık disiplini temeline dayanarak verdiklerini belirten Türker, okulda, hususi pilot lisansı, ticari pilot lisansı, aletli uçuş eğitimi, çok motor eğitimi, havayolu nakliye pilot lisansı, uçuş öğretmeni eğitimi, uçuş öğretmeni tazeleme eğitimi ve JAA olmayan lisans çevrimi eğitimleri verildiğini kaydetti.
Amaçlarının, emniyetli ve verimli eğitimle gelişen havacılık sektöründe kolaylıkla entegre olabilecek pilotlar yetiştirmek olduğunu dile getiren Türker, 18 yaşından büyük, en az lise ve dengi okul mezunu, orta düzey üzerinde İngilizce bilgisi olan kişilerin kurs için başvurabileceklerini belirtti. Türker, kursa başvurmak isteyenlerin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylı sağlık kuruluşundan sağlık raporu almaları ve istekli olmaları gerektiğini de vurguladı.
Türkiye'nin her yerinden katılımların olabileceğini söyleyen Türker, ''Yurt dışından gelen kursiyerlerimiz de olmakta. Kurs bedeli 100 bin lira. Kursu başarıyla tamamlayanlar lisanslarını alıyorlar ve istedikleri şirketlere başvuruyorlar. Kabul edildiklerinde işe başlıyorlar'' diye konuştu.
Türker, havacılık sektöründe ihtiyaç olduğu için mezun olanların kolaylıkla iş bulabildiklerini söyledi.