Tamamı belediyenin kendi öz sermayesiyle yapımı devam eden Pirimehmet Mahallesi Otopark inşaatında yüzde 98’e gelindi. 1600 metrekare oturum alanlı, yer altı bir kat ve yer üstü 4 kat ile birlikte teras çatı katından oluşan 250 araç kapasitesine sahip ve LGP’li araçlarında kullanabileceği otoparkın ay sonuna açılacağını söyleyen Başkan Günaydın, meclis üyeleri ile birlikte otoparkta incelemelerde bulundu.

Rahat bir otopark projelendirmesi yapıldığını, otoparkta günün şartlarına uygun son model teknolojilerin kullanıldığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, MHP’li belediye meclisi üyeleriyle birlikte otoparkta incelemelerde bulundu.

‘Mecliste aldığımız kararlarla bugün bu neticeye vardık’ diyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi:

“Bu ayın sonunda her şey bitmiş olacak. Yüzde 98 inşaatı bitti. Burası ve Isparta’da yapılan tüm otoparklar çocuklarımız, bayanlarımız ve tüm vatandaşlarımız için şehrin en emniyetli yeri. Otoparkımızın her katı kamera ile izleniyor. Tüm otoparklar 24 saat esasına göre belediyede kurulan kontrol merkezinden takip ediliyor. Her hangi bir olumsuzluk anında müdahale edilebilecek. Isparta’ya yapılan otoparklar gerek boyutları, gerek kullanım kolaylıklarıyla son derece modern olarak inşa edildi. Dış sokaklardan daha geniş yollarımız bulunuyor. Otoparklarımız depreme dayanıklı. Pirimehmet otoparkımıza tüm LPG’li araçlarımızın girme şansı bulunuyor. Ayrıca teras katıda açık, çelik konstrüksiyonla bitimini de sağladık. Bugün son aşamasına geldik, bitti diyebiliriz. 113.Caddemizin bir şeridine bisiklet yolu yapmıştık. Önümüzdeki hafta caddenin karşı şeridinde bulunan araçlara da park yasağı getirilerek. Önemli caddelerimizden birisinde de araç parkı yapılmayacak. 200’ün üzerinde araç kapasitesine sahip. 7-8 otoparkı bir dönemlik süremizde yapıyoruz. ‘Otoparklara para harcıyor’ diyenler bu görgü ve şehircilik bilgisine sahip olmayan insanlar. Bu otopark büyüklüğünde daha 15 adet daha yapılması lazım. Otoparklar, trafik ve şehircilik açısından önemli. Bir siyasi partinin il başkanı ‘boşa masraf ediyor’ diyebilecek kadar acizliğe düşüyor. Şehircilikten anlamayanlar konuşuyor. Tenkit ediliyoruz, buyurun bu da bitti, şehrin merkezi bir otopark daha kazandı. Bu otoparkımız Isparta’mızın geleceği ve mutluluğudur. Türkiye’de ilk defa nüfusuna oranla bu kadar trafik ve otopark sorununu çözmek için birinci etap merkezi çembere alarak otoparklarımızı bitiriyoruz. Fiyat değeri yine ilk 15 dakikası bedava, 1 saati bir lira. İstanbul’da saatine 11 lira ödüyorlar. Bizim bir günlük otopark parası İstanbul’un bir saatlik otopark bedelinin de altında. Bu rakamlar bizim maliyetimizi karşılıyor mu? Hayır. Biz Isparta’ya belediye olarak trafikte ve otoparklarda bir dönem açmak için yapıyoruz. Isparta halkımıza bu düşüncelerimizin mutluluk getirmesini, trafikte karşılıklı sevgi saygı getirmesini temenni ediyorum. Şehrimizde uyguladığımız otopark yapımları ve konutlara otopark uygulaması ülkemize de örnek oluyor. Belediye olarak otoparklar yaptığımız gibi Meclis kararıyla şahıslara da otopark zorunluluğu getirdik. Bakanlığımız geriden geliyor, onların da bizim uygulamalarımızı incelediklerini biliyoruz. Ispartalılara ve ülkemize bu otoparklarımız hayırlı uğurlu olsun”

İnceleme gezilerinde Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a eşlik eden meclis üyeleri de görüşlerini dile getirdi:

Belediye Meclisi Üyesi Süleyman Gülboy, “Şehir otoparkları çok fevkalade oldu. Yürürlükte olan otopark yönetmeliği 1993 yılında yayınlandı ve yürürlükte. Bakanlığımız da yeni bir yönetmeliğe ihtiyaç duyduğundan yeni otopark yönetmeliği taslağını kurum ve kuruluşların görüşlerine sundu. İnşallah bu otoparklar bundan sonra daha da yaygınlaşır. Isparta’da yapılan bu otoparklarımız ise yüksek standartlara sahip. Isparta halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Belediye Meclisi Üyesi Oğuzhan Göker, otoparkın mahalle ve çevredeki vatandaşlara hizmet vereceğini dile getirerek, “Gerçekten modern mimarisiyle, Isparta’nın trafik sorununu bir nebze olsun rahatlatacak bir proje. LPG’li araçların da kullanabilecek olabilmesi ayrıca önemli. Bu otoparkımızın en büyük özelliklerinden birisi de hiçbir şekilde kredi kullanılmaksızın dışarıdan bir kaynak bulunmaksızın belediyenin öz sermayesiyle yani tamamen Ispartalıların parasıyla yapılmış olmasıdır. Herhangi bir borçla yapılmış bir proje değildir. Daha öncesinde yapılan hizmetlerde doğru işler yaparak arttırılan paralarla yapılan bir hizmettir. Otopark projelerimizin devamı da inşallah gelecektir, bunun müjdesini de sayın başkanımız önümüzdeki günlerde verecektir” şeklinde konuştu.

Aldıkları kararların ve yapılan yatırımların ne kadar doğru olduğunu bugün bir kez daha gördüklerini söyleyen Belediye Meclisi Üyesi Ömer Tahir Gürakan da, “MHP’li belediye meclisi üyeleri ciddi anlamda çok ciddi kararlara imza attılar. Üçüncü yılın sonunda bunu görüyoruz. Biten yatırımları görüyoruz, bu yatırımların en büyük özelliği Isparta Belediyesinin bu tarz büyük yatırımları artık kendi gücüyle yapabiliyor olması. Kendi öz kaynaklarıyla yapabiliyor olması. 3 yıldır Plan Bütçe Komisyonu ve Denetim Komisyonu başkanıyım komisyonlardan da bildiğim ve incelediğim kadarıyla belediyemizin dört ayağı sağlam basan, ekonomik yapısı çok güçlü bir belediye. İnşallah bundan sonra da devam edecek. Hizmetlerimizde sınır yok, planlarımız sadece vatandaşa ve kamuya hizmet noktasında gidiyor. 2014 yılında seçim vaatlerimizde 4-5 adet kapalı otopark yapacağız dediğimizde bunların yeraltında olacağını söylediğimizde bazı insanlar ciddiye almadı, gülenler dahi oldu. En büyük özelliği LPG’li araçların kullanabiliyor olması, çünkü çok sayıda LPG’li araç var. Bu anlamda başkan beyin her yatırımını MHP’li meclis üyeleri olarak destekliyoruz. Biz Isparta’ya hizmet etmeye devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” görüşlerinde bulundu.