Isparta Belediyesinin Pirimehmet Mahallesindeki 1600 metrekare oturum alanlı, yeraltı bir kat ve yerüstü 4 kat ile birlikte teras çatı katından oluşan 250 araç kapasitesine sahip otoparktaki inşaat çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, otoparkın yaz aylarının ortasında açılacağını söyledi.

Şehir merkezi ve özellikle 113 Caddenin trafiğini rahatlatacak olan Pirimehmet Otoparkında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, binanın depreme dayanıklı ve kaliteli bir şekilde inşa edildiğini ve uzun yıllar hizmet vereceğini kaydetti. Binada C40 beton kullanıldığını aktaran Başkan Günaydın, inşaatta aydınlatma, sıva işlerinin devam ettiğini ve zemin kaplama çalışmalarına geçileceğini ifade etti. Otoparkın yaz ayları ortasında tamamlanacağını ve yapım çalışmalarının belediyenin kendi imkanlarıyla gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 113 Caddeye de bisiklet yolunun yapıldığını ve hizmet verir hale getirildiğini duyurdu. 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bisiklet yolları ile ilgili olarak yaptıkları çalışmalarla, 113 Cadde, Mimar Sinan ve Cumhuriyet Caddelerinde bir halkanın oluştuğuna dikkat çekerek, bisiklet yollarının yapılabilmesi için otoparkların olması gerektiğine işaret etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şöyle konuştu: 

“Burası bitince 113 Caddeyi bisiklet yolu yapacaktık. Şu anda ITKM otoparkı açtığımızdan, 113’üde bisiklet yolu yaptık. Bisiklet yolları yapabilmek için otoparkların önemi büyük. Yaşanabilir şehirlerarasındaki en önemli unsurlardan birisi de trafik sorununu çözmektir. Bu trafik sorununu çözmenin anahtarlarından birisi de otoparkların yapımıdır. 7.otoparkımız bu, bir bu kadar daha otopark yapabilsek. Şehirciliğin çözümünde otoparklar büyük önem taşıyor. Otopark konusunda, konutlara, rezidanslara, çok katlı binalara, müsaitse küçük yapılara da otopark yaptırıyoruz. Meclisimiz 2 yıl önce böyle bir karar almıştı. Şehircilik Bakanlığı daha yeni bu konu ile ilgili el atmaya çalışıyor. Bu konulara Türkiye’de 40 yıl önce el atılmalıydı. Çok şükür ki, Türkiye’de biz bu konuda, en önde ve otopark sorunlarına önem veren ve büyük bir kısmını çözen illerdeniz.

Otopark konusunda ülkemiz tam anlamıyla gelişmemiş. Türkiye’de bir lider olarak giden illerdeniz. Otoparklar bir medeniyettir. İşte bizde bunun peşindeyiz, yapmaya çalışıyoruz. Bazıları ‘ITMK’deki otoparkı açtığında bütün sorun çözülür’ diyordu. Ama ITKM ile birlikte çok sayıda otopark açıldı, yetti mi? merkez yollarımızı tamamen araç parkına yasaklayacağız. İnsanlar huzurlu bir şekilde etrafını görecek ve rahat yürüyecek. Mimar Sinan Caddesinde sıklıkla trafik kazaları yaşanıyordu. Araç park yasağının getirilmesi ve bisiklet yoluyla birlikte bu kaza oranı ortadan kalktı. Görüş açışı arttı. Merkezi yerlerde, yayanın yoğun olduğu yerlerde araç parkı olmamalı. Biz buna uğraşıyoruz. Pirimehmet Mahallesi Otoparkımız bitince 113 Caddenin her iki yönünü de bisiklet yoluna çevireceğiz. Bu yolun ilk şeridini tamamladık. Cumhuriyet Caddesi de çift yönlü bisiklet yoluna dönecek. Buralar kalabalık işyerleri ve yaya trafiği yoğun bölümler. Çağın medeniyeti otoparklardır. Otopark kültürü de gelişiyor. Bizde bu kültürün gelişmesi açısından belediye olarak bizde yardımcı oluyoruz. Çok cüzi rakamlarla otoparklarımız hizmet veriyor. Şimdiden bu otoparklar Isparta’mıza hayırlı uğurlu olsun”