İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Milli Piyango bileti alarak ona umut bağlamanın yanlış bir davranış olduğunu ve dinen uygun olmadığını belirterek; "Dinimiz alın teri ile kazanılan rızkı kabul eder, hak etmeden bol keseden kazancı kabul etmez" dedi.
 
İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, insanların hayatlarını bizzat alın teri dökerek kazanması gerektiğini bildirdi. Müftü Avcı; "Alın teri ile kazanılan rızk helal rızktır. Ancak, insanları bir anda milyarlarca liraya sahip olmasını sağlayan piyango olayı dinimizce doğru bir olay değildir. Milli. piyango bileti almak da buna bağlı olarak doğru bir hareket değildir.
 
"BİR KİŞİ KENDİNİ VE AİLESİNİ HELAL LOKMA İLE BESLEMELİDİR"
 
Zira, Milli Piyango'dan kazanılan para bir anlamda bedavacılıktır. İslam'da bedavacılık yoktur. İnsanlar mutlaka çalışarak, alın teri dökerek bir şeyler kazanmalı yani milli piyango da bir faiz, kumar gibi şeylerdir. Kimin parasını kime veriyorsun? Nihayetinde insan eğer kendisine bir faydası olacaksa ailesine helal lokma yedirecekse şunu düşünmelidir. Benim burada katkım nedir? Yani insanlar kazancını alın teriyle kazanacak, yalnız değil başkalarıyla paylaşarak yiyecektir. Bu tür kazançlar örf ve gelenek yanlışıdır" dedi.
 
"1 YIL DAHA YAŞLANDIK DİYE SEVİNİLİR Mİ?"
 
Yılbaşı eğlencesi konusuna da değinen İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, 31 Pazartesi günü bir yılın daha geride kalacağını ve insanların bir yıl daha yaşlanacağını belirterek; "insanlar yılbaşı günü çok mutlu oluyorlar ve bol bol eğleniyorlar. Oysa, yılbaşı gecesi hayatlarından bir yıl daha gidiyor. Bunu nasıl görmüyorlar anlamıyorum. Bir insan hiç 'ben 1 yıl daha yaşlandım' diye sevinir mi hiç. Ama seviniyor işte. Toplumda böyle bir durum söz konusu" diye konuştu.
 
Müftü Avcı, insanların yeni yılı kutlamak yerine geçmiş bir yılın muhasebesinin yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.