ISPARTALI SÜRÜCÜLER SİLİK PLAKALAR İÇİN TÜKETİCİ DERNEĞİNE BAŞVURMAYA HAZIRLANIYOR

Isparta'da Sürücüler Plakalarındaki Harf ve Rakamların Çok Kısa Bir Zamanda Silindiğinden Trafik Cezası Yediklerini Belirterek Yetkililere Tepki Gösterdi.

Isparta'da sürücüler plakalarındaki harf ve rakamların çok kısa bir zamanda silindiğinden trafik cezası yediklerini belirterek yetkililere tepki gösterdi. Şoförler odasından aldıkları plakaları taktıktan bir süre sonra harflerin tamamen silindiğini belirten sürücüler, bu yüzden yedikleri cezaları Tüketici Hakem Heyetine götüreceklerini söyledi. Bazı sürücüler de plakların boyandıktan sonra birkaç defa silindiğini kaydetti.


Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, Karayolları Kanunu'na göre plakaların Türkiye Şoförler Federasyonu tarafından dağıtımının yapıldığını, illerdeki odalarında sürücülere plaka ve evraklarını verdiklerini kaydetti.

Plakaların boyalarının dökülmesinin sadece Isparta'ya ait bir durum olmadığını ifade eden Tural, "Bu problem plakadan mı, yoksa boyadan mı kaynaklanıyor tam olarak teknik kısmını bilmiyoruz.

 Biz silinen plakaları tekrar ücretsiz olarak boyuyoruz. Sürücülerimizin mağdur olmaması için daha önceden bu durumu bilgilendirdik. Daha önceki yıllarda böyle bir sıkıntı yaşamıyorduk. Isparta'da sadece bir yıl önceki araçlarda bu sıkıntı var" dedi.

Sürücüler plakalarındaki harf ya da rakam silinmesinden dolayı ceza yemelerinin kendilerini bağlamadığını ifade eden Tural, daha önceki bilgilendirmelere rağmen sürücülerin bu iş savsaklamadan plakaları boyatmaları gerektiğini kaydetti.

Tural, " Ücretsiz boyadığımızı hatırlatmamıza rağmen bazı sürücülerimiz işi oldukça abartarak erteliyor. Trafik polisine yakalanınca da ceza yiyor. Bunda bizim suçumuz yok" diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Tamer Yerlikaya, trafik kanununa göre sürücülerin trafiğe çıkmadan önce bütün eksikliklerini gidermek zorunda olduklarını kaydetti.

Yerlikaya, "Bu plaka olayını da bir zincir, bir ilk yardım çantası gibi düşünmek lazım. Nasıl ki bunlar eksik olduğunda yola çıkamıyorsanız, silik plaka ile de yola çıkmanız mümkün değildir" dedi.