İŞTE AN BE AN POLEMİK SAVAŞI

Vali Oğuz’dan eski Vali, yeni siyasetçi Öner’e: İdare-i maslahat yapılmış (Yakaören Kuyusu için)

Öner’den Oğuz’a: Gereken bütün tahlilleri yaptırdım. Uluslararası kurumları harekete geçirdim. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek şahittir

21 Aralık 2008- 15 Aralık 2010 tarihleri arasında Isparta’da Vali olarak görev yapan Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner ile 30 Aralık 2010’da Isparta’ya atanan Vali Memduh Oğuz arasındaki demeç krizi, dünkü sayımızda manşetten verdiğimiz haberde de anlatıldığı gibi Isparta- Ankara arasında gerilim hattı oluşturmuştu.

Onlarca şehirde en üst düzeyde devleti temsil eden 2 bürokrat arasındaki son haftalara damga vuran demeç krizinin kısa anatomisi:

 Vali Oğuz’dan eski Vali, yeni siyasetçi Öner’e:

“Burada (Merkez İlçe’ye bağlı Yakaören Kuyusu sorununa ilişkin) idare-i maslahat yapılmış”

Öner’den Oğuz’a:

Yakaören’deki kuyuyu kim açtı. Kim tahlillerini yaptırdı, kim değerlendirmesini yaptı. Kim Hükümete mal etti. Kim uzmanları getirtti. Kim uluslararası kuruluşları harekete geçirdi? Bunların hepsine Başbakan Yardımcısı Sayın Cemil Çiçek şahittir.”

Öner’in afiş yorumu:

‘Başbakan geliyor, Isparta EVET diyor’ afişi Kanunlara uygun değildi. Kaldırttık. Başbakan da kanunlara uymak zorundadır.

 CHP’nin Oğuz için Vali övdü iddiası:

İddia o ki, bir toplantıda Vali Memduh Oğuz, “Başbakan Türkiye için bir şanstır” dedi.

Vali Oğuz’un yanıtı:

Bir Vali Başbakan hakkında değerlendirme yapamaz. Ben öyle bir cümle kurmadım. Ben, Başbakan Türkiye için bir şanstır demedim. Başbakan’ın üreticilere, yatırımcılara özel ilgisi var dedim. Sadece bunu duyurdum.

Öner’in kuyu yorumu:

Kuyuyu göstermelik kapatıyorlar

Vali Oğuz’un Yakaören kuyusu kapatılırken yorumu:

Biz icraat makamıyız. Bizi koku ilgilendirir. Bizim geldiğimiz yerde kötü koku olmaz! Kötü kokuları bitiririz! Burada 2 senedir kötü koku var mıydı? Sizden para istedik mi? Kuyuyu kapatmak için 10 para harcamadık. Ekibimizi getirdik ve köyümüzü kötü kokudan kurtardık.

Vali Oğuz’dan Öner’e yanıt:

Eleştirilerine saygım var. Ama muhatabı değilim. Siyasetçinin muhatabı yine siyasetçidir

Öner’den Vali Oğuz’a son çıkış:

Telaşa kapıldı. Aldatmaca, Kandırmaca Hükümetin avukatlığına soyunmuş. Hemen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek aranıyor, ‘efendim kuyuyu kapattık’ deniliyor.  Yakaörenli hemşerilerimizi kuyu başına davet ediyor ‘müjde kuyuyu kapattık’ diyor. Cemil Çiçek’te hoparlörü açık olan telefondan iş bilenin’ diyor.

Akdeniz