Şarkikaraağaç Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ev ve işyerlerini ziyaret ederek, vatandaşlara; apartman güvenliği, 155 Polis İmdat ve kontör dolandırıcılığı konularında sözlü uyarılarda bulunup, broşür dağıtıyor.
Şarkikaraağaç Emniyet Müdürü Burak Lehimer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alınacak küçük tedbirlerle huzurlu ve güvenli yaşam sağlanabileceğini belirtti. Apartman kapılarının kapalı durması gerektiğini ifade eden Lehimer, mahalle veya apartmanda tanınmayan, şüpheli hareketleriyle dikkat çekenlerin 155 Polis İmdat'a bildirilmesini istedi. Telefonla arayarak kendisini polis, komiser, savcı olarak tanıtıp çeşitli bahanelerle kontör isteyenlerin de ihbar edilmesini isteyen Lehimer, kesinlikle bu kişilere kontör ya da konuşma süresi gönderilmemesi uyarısında bulundu.
Öte yandan Toplum Destekli Polis ekipleri tek tek ev ve işyerlerini dolaşarak kişileri daha huzurlu ve güvenli bir yaşam için vatandaşa bilgi veriyor.
Fatih mahallesinde uygulama sırasında Yüksel Uğur'a ait evin zilini çalan polisler, ev sahibine, kapının üzerinde anahtar bırakılmaması ve gelenin kim olduğunun sorulmadan kapı açılmaması uyarısında bulundu. Bu uygulamanın diğer mahallelerde de sürdürüleceği bildirildi.