Kutlamalar kapsamında ilk olarak Garnizon Şehitliği ziyaret edildi. Burada ebediyete intikal eden azizi şehitlerimizin anısına Kuranı Kerim okutuldu ve dualar edildi.

Şehitlik ziyaretine Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Güarkan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erdal Büyüksavaş ve Yönetim Kurulu, Askeri Erkan, Emniyet Teşkilatı personeli ve şehit yakınları katıldı.

Şehitlik ziyaretinde ilk olarak aziz şehitlerimizin ruhaniyetine Kuranı Kerim okutuldu hatim duası yapıldı.

Dua sonrasında protokol şehit mezarlarına karanfil bıraktılar.

Şehitlerin ülkemiz için çok önemli olduğunu belirten İl Emniyet Ahmet Zeki Gürkan; “Onlar bu ülke için canlarını verdiler, bu güzel ülkenin kahramanı oldular. Böyle bir günde onları unutmamak adına, bizlere emanet ettikleri yakınlarını ve akrabalarını unutmamak adına buradayız. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun” dedi.

Şehitlik ziyaret programı, Polisevinde Şehit Aileleri, Görev Malulü ve Ailelerine verilen yemek programıyla sona erdi.

Türk Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü kutlamaları hafta boyunca şu şekilde devam edecek;

-06.04.2011 Çarşamba günü Saat; 14.00’de Öğretmenevi Toplantı Salonunda Polis-Medya İlişkileri Konulu Panel,

-07.04.2011 Perşembe günü Mimarsinan Camiinde İkindi Namazına Müteakip Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okutulması,

-08.04.2011 Cuma günü Saat; 09.00’da IYAŞ AVM’de Polis teşkilatını Tanıtıcı Stant Açılışı,

-09.04.2011 Cumartesi günü saat; 10.30’da Çevik Kuvvet şube Müdürlüğü önünden Polis-Halk Yürüyüşü, aynı gün saat; 12.00’de Gökçay Mesireliğinde Uçurtma Şenliği ve İkram ve

-10.04.2011 Pazar günü saat; 10.30’da Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması ve Tören, aynı gün saat; 11.30’da IYAŞ AVM’de Polis Teşkilatını Tanıtıcı Stantların Ziyaretiyle sona erecek.