Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipler, ''Bayram harçlığı'' projesi kapsamında parklarda oyun oynayan çocuklara bayram harçlığı dağıtarak, sokaklarda tanımadıkları kişilerin sözlerine inanmamaları yönünde uyarıda bulundular.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, ekiplerle birlikte Ayazmana Mesireliği'ndeki çocuklara içinde 1 lira ve çikolata bulunan paketler dağıttı. Çocuklara tanımadıkları kişilerle irtibat kurmamalarını, şüphelendikleri durumda polise ulaşmalarını isteyen Gürkan, evde yalnız kaldıklarında da tanımadıkları kişilere kapılarını açmamaları, dışarı çıktıklarında da üzerinde kıymetli eşya ve para bulundurmamalarını istedi. Ayrıca Gürkan, çocuklara yaşadıkları olayları anne ve babalarını anlatmalarını tavsiye etti.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada da, özellikle tatil ve bayramlarda çocuk kaçırma olaylarının yaşandığını belirterek, bu olayların yaşanmaması için çocukları bilgilendirme çalışmaları başlattıklarını kaydetti.
 

Çocukların kişisel güvenliklerini nasıl sağlayabilecekleri, bilmedikleri kişilerle irtibata geçmemeleri gerektiği gibi konularda bilgiler verdiklerini aktaran Gürkan, bunları yaparken çocuklara bayram harçlığı dağıtmayı da ihmal etmediklerini ifade etti.
 

Kayseri'de yaşanan çocuk kaçırılması ve öldürülmesi olayından olaydan ders çıkartılması gerektiğini vurgulayan Gürkan, ''Çocuklarımızın dikkatini çekmek için çocuklarımıza bir farkındalık oluşturarak olaylara dikkat çekmek amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Proje tüm parklarda uygulanacak'' dedi.
Bayram harçlığını alan çocuklar da polislere teşekkür etti.