Şarküteriden aldığı ürünün parasını ödemek için kasaya yaklaşan kişi, el çabukluğu ile POS cihazından öyle bir dolandırıcılık yaptı ki şeytanın bile aklına gelmez.

​Önce alışveriş yapıyor. Satın aldığı ürünlerin parasını ödemek için kasaya yöneliyor. Görüntüdeki kişi sıradan bir müşteri gibi gözüküyor. Müşteri gibi gözüküyor ama o kişi aslında dolandırıcı. Yöntemi ise biraz farklı. 

​Dolandırcılık mağazaya müşteri gibi geliyor. Alışverişini tamamladıktan sonra ödemeyi alması için kredi kartını çalışana uzatıyor. Ve tabi asıl olay bundan sonra başlıyor. Çalışan, kasada müşterinin ödeyeceği rakamı POS cihazına giriyor. Ve bakın dolandırıcı sonra neler yapıyor. POS cihazını uzattığında aslında dolandırıcı şifreyi girmiyor, o sırada çarpıya (x) basıyor. Ve sonra noktaya (.) ve giriş tuşuna bastıktan sonra kendisinden önceki müşterinin silipini alıyor. Ve aslında ödeme yapmış gibi gözüküyor ama ödeme yapmıyor. Akşam da kasada açık verince esnaf dolandırıldığını anlıyor.

​Bu olay Isparta'da şarkütericilik hizmeti veren Sedat Öz Gurme'de yaşandı. Mağazadan 150 TL'lik alışveriş yapan kişi, POS cihazına şifre girer gibi yaptı ama aslında işlemini iptal etti. Dolandırıcılık olayı, an ve an güvenlik kamerasına yansıdı. İşletmeci Sedat Öz, kamera kayıt örnekleriyle birlikte polise başvurdu. POS cihazı aracılığıyla 150 TL dolandırılan Sedat Öz, "Şaşırdım. Çünkü ilk defa duyuyorum. Daha önce hiç duymamıştım. Pos işini ilk kez duydum.  Bu da çıktı ise vay başımıza gelen" dedi.