Isparta'daki ihtiyaca cevap vermek üzere Sav Yolu üzerinde hizmete açılan Villa Sav Prefabrik, 1 yılda 20'den fazla projeye imza attı.

Dayanıklılığı, kolay kurulumu, modüler yapıya sahip olması ve maliyetinin beton yapılara göre daha düşük olmasıyla dikkati çeken prefabrik evlere olan ilgi son yıllarda artmaya başladı. Standart bir evin tüm özelliklerine sahip olabilen prefabrik evler, şehir merkezinden uzak arazilerde kurulabilmesi nedeniyle şehir karmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği bir alternatif olarak ortaya çıkıyor.

KONUT, OFİS, KONTEYNIR

Uşak, Afyon ve Eskişehir'de prefabrik ev üzerine faaliyet gösteren Harun Gökalp, ticaret ağına 1 yıl önce Isparta'yı da dahil etti. Sav Yolu üzerinde prefabrik villadan işletme kuran Harun Gökalp, geçen sürede Isparta halkıdan gördüğü ilgiden oldukça memnun. Villa Sav Prefabrik adı altında faaliyetini devam ettiren Gökalp, bölgeye anahtar teslim konut, ofis ve konteynır hizmeti veriyor. 

1 yıl önce Uşak'tan Isparta'ya geldiğini anlatan Villa Sav Prefabrik sahibi Harun Gökalp, halkın ilgisine teşekkür etti. Prefabrik konutların kısa sürede yapılması ve ekonomik olması dolayısıyla ilgi gördüğünü belirten Gökalp, "son zamanlarda prefabrik konutlara ilgi giderek artıyor. Tercih edilmesinin nedeni kısa sürede yapılması ve dayanıklılığı. Prefabrik daha kısa sürede yapılır. Depremde yıkılmaz. Sıcaklığı çok iyi. Kışın betonarmeden 2 kat daha iyi ısınırsınız. Taşınabilir özelliği var. Bir prefabrik 5 kez taşınabilir" dedi.

M2 MALİYETİ 750 TL

Prefabrik yapının 1 haftada teslim edildiğinin altını çizen Harun Gökalp, şu bilgilendirmeyi yaptı:

"100 m2 bir bina 5 günde kurulur. 1 hafta 10 gün içinde anahtar teslim yapıyoruz. Maliyetinin düşük olması da bir avantaj. Anahtar teslim m2 maliyeti 750 TL. Standart ürünlerimiz  de var. Parke, mutfak dolabı, fayans olmuyor. Müşteri istediği gibi yaptırabiliyor. O zaman fiyatlar düşüyor. Bahçe evleri, ofisler, işçi konteynırı prefabrikte tercih ediliyor. Mermer şantiyelerine prefabrik yapıyoruz. Yemekhane, yurt olarak kullanılıyor. Son yıllarda bu ürüne ilgi artıyor. İnsanlar ekonomik olduğu için tercih ediyor. Çok kısa sürede yapılıyor. Bu nedenle insanları cebzediyor. Betonarme binada birçok kalem var. Hepsi ile ayrı ayrı uğraşıyor. Ama prefabrik binada tek kalem. Sözleşmede her şey yazıyor. Gününde teslim ediliyor. Tırla demonte halde geliyor ve yerinde montajlıyoruz. Isparta'da biz bu açığı gördük. Afyonkarahisar'da yerimiz var. Eskişehir'de, Uşak'ta var.

Isparta'da açığı gördük ve geldik. 1 yılda 22 bina yaptık. Güçlü referanslara sahibiz."

35 BİN TL'YE KONUT

Villa Sav Prefabrik Sahibi Gökalp, standart projeli 64 m2'lik bir prefabrik konutun 48 bin TL'ye maledildiğini söyledi. 40 m2'den başlayan ölçülerde yapılar ürettiklerini belirten Gökalp, "en düşük yapımız anahtar teslim olarak 35 bin TL civarında. Bina yükseldikçe m2 fiyatı düşüyor. En yüksek m2 sınırsız. İstediğimiz kadar yapabiliyoruz. 166 m2 binamız var.  Anahtar teslim fiyatımız 107 bin TL. M2 fiyatları 650 TL'ye kadar düşüyor" diye bilgi verdi.

NORMAL BİNADAN 2 KATI FAZLA YALITIM

Harun Gökalp, prefabrik yapıda ısınma problemi yaşanmadığını da söyledi. 60 m2'lik yapıda 1 sobanın tüm odaları ısıttığını kaydeden Gökalp,  "60 m2 binada 1 soba yakarsak bütün odalar ısınır. Duvarlar betopan. Çimento, yonga karışımı. Normal yalıtımın 2 katı yalıtım var. Daha çabuk ısınıyor ve ısıyı koruyor. Çatıda alçıpan ve taş yünü döşüyoruz. Çelik çatı yapıyoruz. Köşelerde ve pencerelerde söveler yapıyoruz. Perafabrikte standart yükseklik 2.5. Müşyteri isterse 2.80, 3 olabilir. İçe komple alçı pan kaplayabilir. İsteye göre projelendirebiliyoruz. 

Oda sayısı ve m2'sini ayarlayabiliyoruz" diye sözlerini tamamladı. 

İletişim Adres: Isparta-Antalya Karayolu üzeri Sav Tel: 0532 162 37 10-0246 230 23 33 www.villasavprefabrik.com