SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, GSS ve SGK prim borçlarını yapılandıranların son ödeme tarihinin 28 Şubat’a uzatıldığını belirterek; “Borcunu zamanında ödeyenlerin gecikme cezası ve gecikme zammı da silinecek” dedi.

Yeniden yapılandırılan Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçları için yapılandırma süresinin Bakanlıkça uzatıldığını hatırlatan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hüseyin Karagöz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “7143 sayılı Kanuna göre kurumumuza olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulan vatandaşlarımız için 28 Şubat’a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma haklarının devam edecek olup, yapılandırmadan faydalanan işverenlerin de istihdam teşviklerinden ve sağlık hizmetinden de yararlanmaya devam edeceklerdir.

“PRİM BORÇLARINA 28 ŞUBAT’A

KADAR ÖDEME İMKANI GETİRİLDİ”

Bu çerçevede; borçların yapılandırılmasıyla kanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezası yerine Yİ-ÜFE’ye göre güncellenen borç da peşin veya iki ayda bir taksitler halinde ödenebilecektir. Yapılandırmanın bozulmasına sebep olan süresinde ödenememiş taksit veya peşin ödeme tutarlarının geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat’a kadar ödenebilme imkanı getirilmiştir.

“28 ŞUBAT’A KADAR ÖDENEN BORÇLARA

GECİKME ZAMMI DA UYGULANMAYACAK”

Ayrıca 2018 yılının Aralık ve 2019 yılının Ocak aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gereken Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının da gecikme zammı ve cezası veya geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat sonuna ödenebilecek.

“BORCU YOKTUR BELGESİ ALAN, İSTİHDAM

TEŞVİKLERİNDEN FAYDALANABİLECEK”

Yapılandırmadan yararlananlara, borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak. Yapılandırma haklarını devam ettiren işverenlerimiz, 'Borcu yoktur' belgesi alabilecek, istihdam teşviklerinden yararlanabileceklerdir” dedi.

İŞLEK CADDELERE UYARICI

PANKARTLAR ASILACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hüseyin Karagöz, bu konuda kurum olarak 10 adet uyarıcı levha hazırlattırdıklarını belirterek, bu levhaların önümüzdeki günlerde Mimar Sinan Caddesi, 6 Mart Caddesi, Millet Caddesi gibi şehrin işlek caddelerinde vatandaşların rahatlıkla görüp okuyabileceği yerlere astıracaklarını sözlerine ekledi.