Isparta Belediyesi tarafından 2004 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Kurucu Rektörü merhum Prof. Dr. Hasan Gürbüz adına yaptırılan parkın ismi sessizce değiştirildi.

2004 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Kurucu Rektörü merhum Prof. Dr. Hasan Gürbüz adına Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan park, Isparta’ya Üniversitenin kazandırılmasında büyük emeği olan Prof. Dr. Hasan Gürbüz’ün Isparta’daki yakınlarını memnun etmiş, Kurucu Rektör Gürbüz’ün ismi ölümsüzleştirilmişti.

BÜYÜK SEVİNÇLE AÇILMIŞTI

Açılış törenine merhum Prof. Dr. Hasan Gürbüz’ün babası Hüseyin Gürbüz, oğlu Recep Gürbüz, kardeşleri Varol Gürbüz, Muammer Gürbüz, kız kardeşi Hasibe Kurçenli, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Özgün, dönemin Isparta Valisi İsa Parlak, SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, dönemin Belediye Başkanı Merhum Hasan Balaman, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katılmıştı.

Açılış konuşmasında Dönemin Isparta Valisi İsa Parlak, merhum Rektör Gürbüz’ü, Isparta’ya kazandırdığı hizmetlerden dolayı minnet duygularıyla andığını belirtirken. Merhum Hasan Gürbüz’ün oğlu Recep Gürbüz’e bir onur plaketi veren Dönemin Belediye Başkanı Merhum Hasan Balaman ise, yapmış olduğumuz bu park ülke ve Isparta’ya hizmet etmiş olanlara en büyük saygı ve değer ifadesidir demişti.

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Özgün’de Isparta’da böyle bir açılışta bulunmaktan kıvanç duyduğunu ifade ederek, ‘‘Hasan Gürbüz’le omuz omuza çalıştık. 

Kendisi değerli bir bilim adamı, değerli bir insan ve değerli bir baba idi. Bu ülke için hiçbir hizmetten kaçınmadı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum’’ şeklinde konuşmuş, daha sonra Isparta Hasan Gürbüz Parkı dualar eşliğinde açılmıştı.

HASAN GÜRBÜZ İSMİ SESSİZCE İNDİRİLDİ

Aradan geçen 13 yılın ardından Isparta Belediyesi önüne yapılan otopark inşaatı için kapatılan Hasan Gürbüz Parkı’nın levhası sessizce söküldü.

Uzun süredir Prof.Dr. Hasan Gürbüz’ün isminin söküldüğü alana önceki gün parkı işleten firma yabancı bir markayı içeren yeni levhayı takarak gönüllere kazanmış eğitim insanı Prof. Dr. Hasan Gürbüz’ün ismini silmeye çalıştı.

Bu ayıptan bir an önce dönülmesi için Isparta Belediyesi yetkililerini ilgili firmayı uyarmaya davet ediyoruz.

Express Gazetesi