Genel amacı "Ağız ve Çene-Yüz Bölgesi ile komşualanlara ait Hastalıklar ve Cerrahileri konularında dişhekimi ve elemanların daha iyi eğitimleri ve yetişmelerini sağlamak; bunların yurtiçi ve dışındaki kurs, seminer ve benzeri bilimsel çalışmalara katılmalarını ve araştırma yapmalarını sağlamak, onları temsil etmek, aynı konuda çalışan, dernek, kurul, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak" olan AÇBİD'de yapılan son genelkurulda Prof.Dr. Timuçin BAYKUL başkanlığa seçildi.

Kısa adı AÇBİD olan Türkiye Ağız ve Çene-Yüz CerrahisiBirliği Derneği kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalar sonucunda, Mart 2017'deHong Kong'da yapılan toplantıda dernek, "International Association of Oraland Maxillofacial Surgeons" tarafından Türkiye'yi temsil eden mesleki dernek olarak tanınması kabul edilmişti. Böylece AÇBİD’in, IAOMS çatısıaltında toplanan diğer ülke dernekleri ile birlikte Türkiye'yi temsil edecek şekilde her türlü konsey çalışmalarına katılması kararlaştırılarak resmi olarak onanmıştı. 

Ayrıca Dernek daha önce "Avrupa Kraniyo Maksillo Fasiyal Cerrahi Derneği" (EACMFS)tarafından da Türkiye'yi  temsil etmesi kabul edilmişti.