Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 2 yıl önce Yalvaçlı iş adamı Mustafa Büyükkutlu'nun yaptırdığı, daha sonra çürümeye terk edilen dört yıllık yüksek okul binasının, 2011-2012 sezonu ek kontenjandan Muhasebe ve Finans Bölümü için kullanılacağını belirtti.

Rektör Prof. İbicioğlu, "Biz kaliteyi getireceğiz, kaliteli insanlar, aydınlar yetiştireceğiz, bunun için yurt dışından da Balkanlardan ve Asya'daki ülkelerden öğrenciler getirip okulumuza kazandıracağız." dedi.Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü İbicioğlu başkanlığında toplanan senato üyeleri, senato toplantısından önce Yalvaç Kaymakamlığı ve belediye binalarını ziyaret etti.

İbicioğlu, konuşmasında, "Yalvaç'a verdiğimiz değer ve önemden dolayı ilk senato toplantımızı burada yapıyoruz. Yalvaç, önemli bir kültür, biz burayı Türkiye gündeminden dünya gündemine taşımak istiyoruz, Eğer Yalvaç'ı anlatabilirsek önemli bir turizmi kazanmış olacağız, bunun için de arkadaşlarımız Antiocheia Antik Kenti'nde kazı ve araştırmalarını fedakarca aşk ve şevkle sürdürüyorlar, sizlerden de arkadaşlarımıza gerekli yardımları yapmanızı bekliyorum.

Biz kaliteyi getireceğiz, kaliteli insanlar, aydınlar yetiştireceğiz, bunun için yurt dışından da Balkanlardan ve Asya'daki ülkelerden öğrenciler getirip okulumuza kazandıracağız. Geldiğim ilk günden itibaren sabahlara kadar çalışıp Yavaç'a yüksek okul açabilmek için çalışmalarızı sürdürdük, ekibimizi oluşturduk, en kaliteli müdürlerimi, personelimi buraya gönderiyorum, onlar benim temsilcilerim, sizlerden onlara sahip çıkmanızı istiyorum." diye konuştu.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ise üreten, kendi ihtiyacını gören bir belediye olduklarını ifade etti. Başkan Bayram, şöyle dedi: "İlçe olarak inanç turizminde eski tarihimiz var, Yalvaç'ın kültürel mirasını yaşatıyoruz.

Yalvaç eğitim kenti olmak zorunda, turizm kenti olmak zorunda, bunun için projelerimiz var, büyük düşünerek, hayal ederek ve ilçemize en güzel hizmeti verebilmek için çalışıyorum. Yavaç'ın geleceği turizm ve eğitimde, benim hedefim Yalvaç Üniversitesi'ni kurmak, bunu başaramazsam gözüm açık gider."