Yaşar Ulucan İmam Hatip Ortaokulu’nda İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle İslam tarihi, bilim ve teknoloji tarihi alanında bir kütüphane oluşturuldu. Prof.Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi bugün düzenlenen törenle açıldı.
Programa Vali Ömer Seymenoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Yıldırım, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Burhan Türkmen, Okul Aile Birliği başkanı, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Misafir Öğrencilere Kırtasiye Desteği Verildi

Kütüphane açılışından önce Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Isparta Şubesince hazırlanan kırtasiye setleri Yaşar Ulucan İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gören göçmen misafir öğrencilere hediye etti.

Vali Seymenoğlu yaptığı açıklamada; yaklaşık 60 misafir öğrencinin Yaşar Ulucan İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gördüğünü söyleyerek öğrencilerin verdiği konserde geçen şarkı sözündeki gibi hep beraber gülmenin önemine değindi. Vali Seymenoğlu; “ Bu çalışmalarımız da burada eğitim gören misafir öğrencilerimizle hep beraber gülmek için yapılıyor. Buralı öğrenciler de, buranın yerlisi olarak misafir öğrencilerimize mutlaka sahip çıkmanız lazım. Kütüphane Haftası ve 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı dolayısıyla böyle bir kütüphanenin açılması çok anlamlı. Kitap kampanyamız devam ediyor, aynı zamanda kütüphanenin ihtiyacı olan bilgisayarı da en kısa sürede temin edeceğiz.” dedi.

Vali Seymenoğlu program sonunda öğrencilerle birlikte hazırlanan pastayı kesti, öğretmenlerle sohbet etti.