Sağlık Müdürü Uzman Dr. Süleyman Önal bölge hastanesinin proje ihalesinin hemen ardından inşaatın başlayacağını ve 2 yılda tamamlanacağını söyledi.

Projenin 600 yataklı olduğunu ancak genişlemeye ve yeniliğe müsait olduğu için ihtiyaç duyulduğunda yeni bölümler ilave edilebileceğini belirten Dr. Önal şunları söyledi:

"Bölge Hastanemizin yatak kapasitesi ile ilgili tartışmalara girmek istemiyorum. Çünkü proje Isparta'daki hastanelerimizin yataklarını doluluk orana göre hazırlanacak. Hastane hizmete girdikten sonra yatak yetersiz gelir ve yeni yataklara ihtiyaç duyulursa ilave yapılabilecek.

Proje buna göre yapılıyor.

Bu nedenle bu konuyu tartışmanın anlamı yok. Eğer ihtiyaç olursa hemen ilave yataklar yapılır. Artık hastalarımızın yataklı tedavi süreleri çok azaldı.

Gerekli bütün araştırmalar yapıldı ve yapılıyor.

Hastanedeki ticari alanlarla ilgili olarak ta gerekli şartlar konulacak, özel idareye de ticari alan bırakılacak. Her türlü ayrıntı düşünülüyor.

Türkiye genelinde 32 ilde uygulanacak sistem Isparta içinde geçerli. Ispartamız sağlık merkezi olma yolunda önemli bir adım atılacak."