Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlar arası 6. Proje Tabanlı Beceri Yarışması sergi açılışı dün Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Açılışa; Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal ve çok sayıda okul temsilcisi katıldı.

     Proje Tabanlı Beceri Yarışması il finalinin 28 Şubat’ta yapıldığını ve 4 Mart’ta da sona ereceğini bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, öğrencilerin 5 ayrı alanda yarıştıklarını belirtti. Bu 67 projede 134 öğrenci ve 67 danışman öğretmenin katılımıyla serginin gerçekleştirildiğini bildiren Yılmaz, şunları söyledi:

     “2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve kurumlar arası 6. Proje Tabanlı Beceri Yarışması ilimizdeki kursiyerlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki becerilerini kullanarak, girişimcilik, yaratıcı, zeka, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinci ile araştırmaya yönelmelerini, teşvik edilmelerini, proje hazırlama-uygulama deneyimi kazanmaları amacıyla 5 alanda yapılmıştır. Bunlar; Bilgi ve iletişim hizmetleri, üretim ve teknoloji hizmetleri, tasarım ve uygulama hizmetleri, turizm hizmetleri ve sağlık hizmetleri alanında.

     İlimiz merkez ve ilçelerindeki okul ve kurumlarımızca 88 proje yapılmış ancak 67proje sergilenmeye layık görülmüştür. Bu 67 projede 134 öğrenci ve 67 danışman öğretmenin katılımıyla sergi gerçekleştirilmiştir.

     67 proje arasında Proje Tabanlı Beceri Yarışması İl Elemeleri yapılacaktır. Proje Tabanlı Beceri Yarışması İl Finali 28 Şubat’ta yapılmış olup, 4 Mart’ta sona erecektir. İl finalinde jüri üyelerinin tamamı ilimiz Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim görevlilerinden oluşmaktadır. Jüri üyeleri 1 Mart’ta proje dosyaları üzerinde değerlendirmelerini yaptılar. 2 Mart yani bugün sergimizin açılışını yapıyoruz. Bugün öğrencilerimiz ve tüm halkımıza bütün projeler sergilenmekte olup, yarın(bugün) öğrenci sunumları ve jüri değerlendirmeleri yapılacaktır. Her alanla ilgili il birincisine ait proje dosyaları ve materyalleri Erkek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne en geç 8 Mart’a kadar ulaştırılacaktır. İlimizin de katılacağı bölge finali ise 14 Mart’ta saat 10.00’da Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılacak olup, Bölge Finalinde birinci olan projeler 28 Mart-8 Nisan arasında Ankara ilinde yapılacak olan Türkiye finalinde değerlendirilecek ve 8 Nisan’da sonuçlar belirlenecektir.”

     Vali Memduh Oğuz ise oyun çağındaki bu öğrencilerin proje yapmalarının çok önemli olduğunu söyledi. Yarışmanın tüm ülkeyi içine alan çağı yakalama, yeniyi bulma ve dünyadan geri kalmama teorilerine uygun bir çalışma olduğunu belirten Vali Oğuz, “Isparta gibi başarılı bir ilden bu denli proje çıkması bizleri sevindirdi. Ama daha fazlası olması gerekiyor. Yarışmamızı gelecek yıl daha iyi tanıtalım. Çocuklarımızı yüreklendirmeliyiz. Proje sahiplerini ödüllendirmemiz lazım. Bu mevzuyu ciddiye alıyorum” dedi.

     Konuşmaların arından sergi açılışı gerçekleştirildi. Vali Oğuz, öğrencilerin hazırladıkları projeleri tek tek gezerek bilgi aldı.