23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 91. yıldönümü yarın tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de coşku içerisinde kutlanacak. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde önemli görevleri çocuklar bir süre sembolik olarak yürütecekler.

Bu konuda edinilen bilgilere göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlama programı çerçevesinde yarın saat 08.00 de Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Daha sonra saat 09.00-09.30 arası çeşitli okullardan öğrenci grupları Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, SDÜ Rektörlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek sembolik görev üstlenecekler.

Sembolik görev üstlenmeye müteakip saat 09.50 de ise Atatürk Stadyumundaki kutlamalara geçilecek. Kutlama programı çerçevesinde protokol tarafından halkın ve öğrencilerin bayramı kutlanacak, İstiklal Marşı ve öğrenci andı okunacak, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak, şiirlerin okunması ve ödül törenine müteakip tören geçişi icra edilecek. Geçit töreni halk oyunları, izci ve gösteri gruplarının sunacakları gösterilerle sona erecek.

GENEL PROVA BAŞARILI GEÇTİ…

Bu arada yarınki kutlamalar öncesi dün Atatürk Stadında genel prova yapıldı. Okulların öğrenci gruplarının katıldığı genel provada hazırlıklar gözden geçirildi ve görülen aksaklıkların yarınki kutlamalarda olmaması için gerekli uyarılar yapıldı. Genel prova, geçit töreni ve gösteri gruplarının gösterileri şeklinde gerçekleştirildi.

TÖREN SIRASINDA YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Bu arada Meteorolojik tahminlere göre yarın İlimizde yarın yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığının 15 derece dolayında olması bekleniyor. Bilindiği gibi, havalar hafta boyunca yoğun bir şekilde yağışlı olarak geçmiş ve bu da yarınki tören için ‘Hava yağar mı acaba?’ sorusunu gündeme getirmişti.