Köklü bir geçmiş, hizmette sınır tanımayan bir anlayış ve bir asrı aşkındır hizmetle 1840 yılında kurulan ve 23 Ekim tarihinde kuruluşunun bu yıl  177. yıl dönümünü  kutlamaya hazırlanan PTT  kurumunun kuruluş amacını, posta, banka ve lojistik  anlamında devam ettirilen hizmetlerini konu alan  başlıklar çerçevesinde  kurum faaliyetlerini anlatmak ve basınla tanışmak üzere Isparta PTT  Başmüdürü Hüseyin Öztürk ve  beraberinde Tanıtım ve Pazarlama Müdürü Hüseyin Devecioğlu ile  Destek Hizmetleri Müdürü Filiz Korkmaz kurum tarafından düzenlenen sabah kahvaltısı programında  basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gerçekleşen basın toplantısında Isparta PTT Başmüdürü Hüseyin Öztürk, ‘’Geniş kapsamlı olmasa da ilk etapta siz değerli basın mensuplarıyla tanışmak ve kurum faaliyetlerimizi tanıtarak, halkımızın her geçen gün genişleyen hizmetlerimizden haberdar olmasını istedik. Bu nedenle katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Üç hafta önce yeniden göreve başladık Isparta halkına en iyi  şekilde hizmet etmek için buradayız. Halkımızın ayağına tüm hizmetlerimizi götüreceğiz. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. Tüm kısım müdürleri ve merkez müdürlerimle birlikte Isparta halkına layık olduğu her  türlü hizmeti vermeye çalışacağız‘’ sözleriyle başladığı konuşmasında, kurumu anlatan şu açıklayıcı bilgileri paylaştı: ‘’Her geçen gün yeni yatırımlar, yeni atılımlarla modern haberleşme hizmetlerini en iyi şekilde halkımıza verebilmenin onur ve gururu içerisinde  hizmetlerimizle ilimiz dahilinde  221  personelle 12 Merkez, 16 şube ve 30 acente ile verilmeye çalışılmaktadır. Posta ile yurdumuzun tüm il ve ilçeleri ile bir ağ oluşturulmuştur. Ayrıca ilçelerimiz ile günlük posta alışveriş irtibatı sağlanmış olup, kabul edilen tüm gönderiler aynı gün varış yerlerine göre sevk edilmekte, ilimize gelen gönderiler ise en kısa sürede alıcılarına teslim edilmektedir.

İşyerlerimizin tamamı posta otomasyon hizmetine açık olup, buralarda 2004 yılında BDDK’dan alınan PTTBANK yetkisi ile kredi ve mevduat işlemlerinin dışındaki bankacılık işlemleri  Banka ve Finans kurumlarının kredi kartları tahsilatı yapılabilmektedir. Anlaşmalı bankalar adına kredi verilmektedir. Ayrıca bu işyerlerimizde efektif döviz işlemleri, Sigorta İşlemleri, Western Union yurtdışı havale hizmetleri, yurtiçi havale ve çek kabul işlemleri, Türk Telekom, PTT CELL, GSM, Elektrik faturaları, Su, Doğalgaz Bağkur prim tahsilatı, Telekomünikasyon şirketlerince çıkarılan arama kartları satışı, HGS etiket ve kart ve E-Devlet Şifre satışı yapılmakta, Kayıtlı Elektronik posta adresi satışı, E-PTTAVM projesi kapsamında anlaşmalı işyerline ait ürün satışı,  7500’e yakın emeklimizin emeklilik maaşı ile 20.000’e yakın vatandaşımıza 2022 sayılı yasa ile düzenlenen yaşlılık maaşı ödenmektedir.

Tüm işyerlerimizde kayıtlı posta maddeleri otomasyonuna geçilmiş olup, PTT Kurye, Taahhütlü mektup ile adli ve vergi tebligatlar otomasyon ortamında kabul, sevk ve teslim edilmekte olup, barkod nosu ile internet üzerinden her aşamasının takibi sağlanabilmektedir.

Ayrıca hizmetlerimize 4441788 nolu telefon üzerinden ulaşılabilmektedir. 140 Kurum ve Kuruluş ile yapılan protokol çerçevesinde 300’e yakın işlem yapılmakta olup hiçbir bankanın ve finans kuruluşunun şubesinin bulunmadığı 1560 yerde işyerimiz bulunmaktadır. Geniş kitlelere süratli, güvenli ve kaliteli olarak hizmet verebilmenin gayreti tüm personelimiz tarafından benimsenmiş olup, her geçen gün bu prensipleri daha üst seviyelere çıkarabiliyor olmanın gururu ve memnuniyeti içerisindeyiz.

Telgraf hizmetlerimiz telefonla 141 numara aranarak fono telgraf şeklinde verilebileceği gibi, e telgraf olarak da internet aracılığı ile abonenin orijinal yazdığı metin alıcısına ulaştırılmaktadır.’’ Başmüdür Öztürk konuşmasını ,’’4388 işyeri,40 bin personelimizle tüm Türkiye’nin her köşesinde hizmet vermekteyiz. Kurumumuz bünyesinde 300’e yakın işlem yapılmaktadır. Kurumumuzda yok yok. Bu nedenle halkımıza seslenerek diyoruz ki; bize danışmadan  iş yapmayın,her konuda sizlere yardımcı  olabiliriz.Gerek bilgi amaçlı,gerek danışma amaçlı ve gerekse hizmet amaçlı kurum kapımız tüm halkımıza,herkesi bekliyoruz.’’  diyerek tamamladı. /Elif AKGÜL