PÜRLÜ OTOMOTİVDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

    TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Pürlü Otomotiv arasında imzalanan protokol kapsamında daha önce yılda 10 kaporta boya teknisyenini istihdam etme sözü veren Pürlü Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Veli Pürlü’yü, Okul Müdürü Yaşar AKBAY ve Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı işyerinde ziyaret etti. 
    Okulla ilgili verdiği sözleri yineleyen Veli Pürlü, Şubat ayı içerisinde İnşaatına başlanacak olan  okul atölye binası tamamlanır tamamlanmaz atölye binasında bütün tefrişatı ve donanımıyla FIAT Laboratuvarı kurma sözü verdi. Şuan için Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile KOÇ gurubunun protokol çalışması içinde olduğunu, muhtemelen yılbaşına kadar protokolün detaylarının netleşeceğini söyleyen Veli PÜRLÜ; “Bu protokol kapsamında eğitim yatırımı yapılacak olan iller arasında Isparta olmamasına rağmen Türkiye çapında en fazla satış yapan 2. Bayi olmamız hasebiyle TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de bu okullar arasına alınması talebimiz geri çevrilmemiştir” dedi. Pürlü Otomotiv olarak her türlü desteklerinin okulun arkasında olduğunu belirten Veli PÜRLÜ her türlü işbirliği için  okul atölye binasının bitmesini sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.
    Isparta da Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında Otomotiv Boya ve Otomotiv Kaporta dallarının sadece okullarında bulunduğunu belirten Okul Müdürü Yaşar AKBAY, AMP elektromekanik dalı için Aralık ayında toplanacak olan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kuruluna teklifte bulunacaklarını belirtti.

    Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, okulumuzun meslek liseleri arasında Türkiye çapında en çok öğrenciyi aldığını ,okula talebin çok olduğunu ve şuanda 430 öğrencinin okulda eğitim gördüğünü belirtti. Okulun Türkiye ye örnek bir okul olduğunun altını çizen ve seneye mezun vereceğini belirten Boyacı ara eleman sorununun da ortadan kalkacağını söyledi. Ayrıca Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı okulumuza her zaman destek olan eğitim gönüllüsü Sayın Valimiz Şehmus GÜNAYDIN’ a teşekkür ederek, Okulun atölye binasının yapımına da büyük destek veren Sayın Valimiz Şehmus GÜNAYDIN ve Sayın Vekilimiz Plan ve Bütçe Komisyon Başkanımız Süreyya Sadi BİLGİÇ’ten inşaatın biran önce başlaması ve elektromekanik dalının onaylanması noktasında da desteklerini bekliyoruz dedi.