Türk Patent Enstitüsü'ne 'püskevit'in tescili için İstanbul ve Isparta'dan iki ayrı başvuru yapıldı. Isparta'dan Metin Arıkaya, Ankara'da Abtur Patent Danışmanlık Şirketi'ne patent için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Metin Arıkaya, bisküvi imalatında kullanılabilecek püskevit markasının isim hakkını satın almak istediğini açıkladı. Arıkaya, son günlerde popüler hale gelen ve siyasi polemik konusu püskevit'in tescil edilmesi için bu girişimde bulunduğunu iletti Arıkaya, "13 Mayıs tarihinde Isparta'dan başvuru yaptığını belirterek, marka hakkını satmak istediğini söyledi.

Arıkaya "Bisküvi imalatı yapan firmadan talep gelirse satacağım. Henüz bir fiyat düşünmedim" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'one minute' çıkışında da ismi tescil ettirmeyi düşündüğünü belirten Arıkaya, çok fazla başvuru yapan olduğu için vazgeçtiğini ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Yozgat mitinginde bisküviden söz ederken, bazı bölgelerde halk arasında söylenen şekliyle "püskevit" dediği konuşmasının videosu internette izlenme rekorları kırıp, skeçlere konu olurken, girişimcileri de harekete geçirdi.

Türk Patent Enstitüsü'ne 12 Mayıs ve 13 Mayıs tarihlerinde 'püskevit'in marka tescili için iki ayrı başvuru yapıldı. Başvurulardan ilki, İstanbul'dan Fahri Doğan Bato adına yapılırken, diğerini de Isparta'dan Metin Arıkaya gerçekleştirdi.

Üretim düşüncesi var

Püskevit markası için 12 Mayıs'ta ilk başvuruyu yapan Fahri Doğan Bato, bir marka patent şirketinin sahibi olurken, aynı zamanda gıda ve lokum işiyle de ilgileniyor. Kendine ait gıda firması bulunmayan ancak gıda alım-satımı yapıp, bunları Kuzey Irak'a ihraç ettiğini söyleyen Bato, üretim düşüncesi olduğunu da belirtiyor. Eğer Türk Patent Enstitüsü onay verirse, püskevit markasıyla üretim yapmayı da düşündüğünü ifade eden Bato, "5 yıl içinde böyle bir planımız var. Finansman ve teknik altyapıya da sahibiz" dedi.

Devlet Bahçeli'nin 'püskevit' sözünü ettiği görüntüler internette büyük ilgi görürken, sosyal medyada püskevit adına sayfalar da açılıyor. Facebook'ta Püskevit isimli sayfanın takipçi sayısı 315 bin olurken, MHP'nin seçim kampanyasını yürüttüğü Ses Ver Türkiye sayfası ise-24 bin takipçiye sahip.

Devlet Bahçeli Yozgat mitinginde hükümeti eleştirirken "Evinizde çocuklar televizyonun karşısına dizilmiş oturuyorlar. Karşınızda, reklamlara çıkan çocukların ellerinde çikolatalar, püskevitler...

Birbirlerine ikram ediyorlar, birbirleriyle yiyorlar, şakalaşıyor. Ve O çocuk aklından geçiriyor benim de bir çikolatam olsa, bir püskevitüm olsa... Anne bana neden almıyorsunuz? Neden bizde yok diyor?" Bahçeli, görüntülerin internette büyük ilgi görmesinin ardından da "Yoksul olan insanlarımızın çocukları bu kadar köşe yazarlığı yapacak kadar kavramları diksiyona uygun bir şekilde söyleyemiyor.

Ben yoksul çocuklarımızın anlayacağı dilden konuşuyorum" demişti.

PÜSKEVİT REKLAM CANLANDIRMASI İÇİN TIKLAYIN > >