EKKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ramazan ayında ağzımızın tadının kaçmaması için merdiven altı üretimden uzak durulması gerektiğini belirterek, “Hem paramızı hem sağlığımızı çöpe atmamak için ucuz değil kaliteli olan ürünleri tercih edelim ve bildiğimiz, tanıdığımız esnaftan alışveriş yapalım” dedi. 

EKKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, vatandaşları Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte merdiven altı gıda ürünlerinden uzak durmaları konusunda uyardı. Tural, Mübarek Ramazan ayında, merdiven altında ucuz ve kalitesiz üretim yaparak insan sağlığını hiçe sayan fırsatçıların sayısının arttığını belirterek, “Bu nedenle vatandaşlarımız fırsatçılara mahal vermemek için Ramazan alışverişlerini yaparken piyasanın altında satılan ürünlere şüpheyle yaklaşmalı. Bugün maliyetlere bakıldığında 3-5 liraya tatlı da pasta da olmaz. Ağzımız tatlasın diye yediğimiz gıdaların ağzımızın tadını kaçırmaması için alışverişlerde güvenilir kendi esnafımız tercih edilmeli. Çünkü bizim esnafımız kendi yemediği hiçbir ürünü müşterisine yedirmez' dedi.

FIRSATÇILARA FIRSAT VERMEYİN

Ramazan sofraları kurulurken ve yardım paketleri hazırlanırken merdiven altı ürünlere dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan Tural, “Bereketin ve bolluğun yaşandığı Ramazan ayında artan gıda alışverişleri, merdiven altı üreticilerini iştahlandırıyor. Piyasada salam, sucuk, sosis, kavurma ve kaşar peyniri gibi ürünlerde tağşiş olayları yaşandığını görüyoruz. Bunun yanı sıra içine gıda boyası konularak üretilen şekerlemeler, Antep fıstığı yerine bezelye tozuyla yapılan baklavalar ve bunlar gibi çok sayıda olumsuz örnekle karşılaşılıyor. Yol kenarında araç arkalarında satılan, köy ürünü diyerek pazarlanan birçok ürünün içinde ne olduğu bilinmiyor. Üç kuruşa tenezzül eden ve insan sağlığını hiçe sayan bu fırsatçılara mahal verilmemeli' dedi

ÜRÜNLERİN ETİKETİNİ İYİ OKUYALIM

Tatlısından bakliyatına kadar birçok ürünün en ucuzu ile en pahalısı arasında dağlar kadar fark olduğunu hatırlatan Tural, “Ucuz diye alınan yiyecek ya aynı gün ya da ertesi gün çöpe gidiyor. Hem paramızı hem sağlığımızı çöpe atmamak için ucuzu değil kaliteli olan, bildiğimiz ve tanıdığımız esnaftan alışveriş yapmalıyız. Ürünlerin üzerinde yazan özelliklerle, satılan ürünlerin içeriklerinin aynı olmasına, satılan yerin hijyen açısından uygun olup olmadığına dikkat etmeliyiz. Ürünlerin etiketini ve içindekileri çok iyi okumalıyız. Bunu yanı sıra alışveriş yapacağımız yeri de özenle seçmeliyiz. Esnafımızda her yiyeceğin en tazesi ve kalitelisi var. Bizim bakkalımız, manavımız, kasabımız, kuruyemişçimiz kim olursa olsun kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz. Bu Ramazan'da güvenilir gıda ürünleriyle masamızı donatalım ki ağzımızın tadı kaçmasın” diye konuştu.