Türkiye’de bayram boyunca trafikte sıkı tedbirler uygulanacak. Trafik havadan ve karadan denetlenecek. Bu denetimlerde 200 bini aşkın personel görev yapacak.Ramazan Bayramı tatili için kara yollarında tedbirler artırıldı.

Yollar hem karadan hem de havadan denetlenecek.

210 bin polis ve jandarma ekibi görev yapacak
11 gün boyunca 210 bin polis ve jandarma ekibi sahada olacak. 110 bin trafik ekibi denetimlerde görev alacak.

Denetimler bayram sonuna kadar devam edecek. Kazaların önlenmesine yönelik hız denetimleri yoğunlaştırılacak.

Emniyet kemeri denetimi yapıldı
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ramazan Bayramı tatili boyunca polis ve jandarmadan oluşan 110 bin ekip ve 210 bin personelin sahada görev alacağını belirtti.

Vali Ömer Seymenoğlu İl Jandarma Komutanı Albay Sabri Küyük ile birlikte Isparta Eğirdir karayolunda bulunan jandarma denetim noktasında ekipler tarafından gerçekleştirilen uygulamaya katıldı.

Vali Seymenoğlu, sürücülere bayram yoğunluğu nedeniyle yollarda oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli davranmaları, trafik kurallarına uymaları, emniyet kemeri takmaları ve hız sınırı ihlali yapmamaları yönünde uyarılarda bulunarak, Isparta’ya özgü gül kolonyası ve gül lokumu ikram ederek, Ramazan bayramlarını kutladı.

Minik yolculara da kırmızı düdük, kırmızı ve sarı kart, balon boyama kitabı ve boya kalemi hediye eden Vali Seymenoğlu, çocuklardan ebeveynlerinin trafik kurallarına uymamaları halinde düdük çalarak onları uyarmalarını istedi.

Isparta'da 50 Bin Yolcu Ücretsiz Taşındı Isparta'da 50 Bin Yolcu Ücretsiz Taşındı

İl Jandarma Komutanı Albay Sabri Küyük jandarma teşkilatı olarak Ramazan Bayramı süresince Isparta il genelinde 7-24 esasıyla görev başında olacaklarını belirterek, tüm sürücülerinden trafik ve hız kurallarına uymalarını istedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan “Bayramınız Kemerli Olsun” uygulaması kapsamında Ramazan Bayramı süresince hızdan kaynaklı kazaların önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecek. Kazaların yoğunlaştığı yol kesimlerinde Mobil Radar Araçları ve Elektronik Sistemlerle hız denetimleri artırılacak.