Sütçülerli hemşehrimiz Raziye BALCI tarafından Torosların tepesinde Sütçüler Boğazköy Balcılar mahallesinde tamamen amatör bir ruhla kurulan bu Etnografya müzesi, bir kadının ülkemiz genelinde ilk oluşturduğu bir müze galeridir. 

Tamamen kendi imkanları kurmuş olduğu bu müze ile yöremizi ve kültürümüzü tanıtma görevini üstlenmiş olan hemşehrimiz Raziye BALCI hanımefendi misafirperverliği ile de tüm dostların ve ilçemiz halkının gönlünde belirgin bir yer edinmiştir.

Raziye BALCI yapmış olduğu açıklama " bu yıl başladığımız sarı burması ve katmer siparişlerimiz devam ediyor ayrıca pekmez karadut böğürtlen erik marmelat çilek portakal reçeller ergen ve incirde yapilacak erik ve elma pestiller satılmaktadır hepsi yöresel aslına uygun doğal birinci kalite malzeme ile yapılmaktadır. Her türlü yöresel yemek siparişi alınır ve itinayla yapılır. Herşeyi bizzat kendim yapıyorum ve hepsinin gelirini fakir yetim okuyan çocuklara burs olarak veriyorum. Benim yaptığım bu yöreseller hiçbir yerde yoktur İstanbul ve Isparta'ya da otobüs ile yolluyorum meyveleri sebzeleri bahçemde kendim yetiştiriyorum. Sipariş ile salça, tarhana ve turşularda yapıyorum. Herşey çocuklar için".
 
Sizlerde yöresel doğal yiyeceklerden almak çorba da bizimde tuzumuz bulunsun derseniz sipariş verebilirsiniz.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ > > >