Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Isparta’da bazı sendika yöneticilerinin ve kurum müdürlerinin adeta bir siyasetçi gibi davrandığını belirtti. Milletvekili Özel, “Mesela, Özel İdare Genel Sekreteri eğitime ve milletvekilinin işine karışamaz” dedi.

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, önceki gün Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısına katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Milletvekili Özel, herkesin kendi işini adam gibi yapması gerektiğini vurguladı.

MİLLETVEKİLİ ÖZEL; “HER ŞEY MAAŞ VE ÜCET DEĞİLDİR, ÇALIŞMALARDA GÖNÜLLÜLÜK ESASTIR”
Milletvekili Özel, yaptığı konuşmada; “Öncelikle kongrenin eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu kongre sanıyorum Memur – Sen’e bağlı sendikaların sonuncusu oluyor. Alında, sendikacılık ve sivil toplum kuruluşları topluma hizmet eden gönüllü kuruluşlardır. Evet, buralarda bir miktar maaş da alınabilmektedir. Ancak, her şey maaş ve ücret değildir. Burada esas olan gönüllü hizmettir. Sendikacılık ve sivil toplum kuruluşu temsilciliği veya üyeliği yapmak bu şekilde olursa toplama daha fazla katma değer sağlar.

“EN İYİ MÜFREDAT ÖĞRETMENİN KENDİSİDİR”
Bilindiği gibi, Eğitim Bir – Sen sendikamızın üyelerini okul yöneticileri ve öğretmenler oluşturmaktadır. Kısacası, eğitim camiası oluşturmaktadır. Hepinizin malumları olduğu üzere son zamanlarda Bakanlığımız eğitim sisteminde ve okullardaki müfredat konusunda köklü reformlar ve değişikliklere gitmeye hazırlanmaktadır. Evet, bunlar güzel şeylerdir. Ancak, bir çocuk için bir öğrenci için en güzel, en iyi müfredat o derse öğretmenin kendisidir. Bu nedenle öğretmenlerimiz ders vermekten öte öğrencilerine rol model olmalıdırlar. İşte en güzel müfredat budur.

“ÖĞRENCİLERİNİZE ROL MODEL OLMALISINIZ”
Bizim zamanımızdaki öğretmenlerimiz bizi yetiştirdiler bugünlere getirdiler. Siz değerli öğretmenlerimiz de gelecek nesiller olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirip gelecekte vatana millete hayırlı birer evlat olmalarını sağlamak için gayret edeceksiniz. Çünkü, anne ve babalar çocuklarını okul çağına kadar ailede yetiştirip daha sonra sizlere teslim ettiler. Onları ne kadar iyi yetiştirirseniz o kadar iyi nesil ortaya çıkar. Manevi değerleri yüksek, ahlaklı nesiller şimdiden yapılan eğitimlerle mümkün olacaktır.

“HERKES İŞİNİ DOĞRU YAPMALIDIR”
Bir de son zamanlarda başka bazı gelişmeler yaşanıyor. Birilerinin işini bırakıp başkasının işine karışıyor. Herkes ne iş yapıyorsa sadece kendi işini yapmalı ve en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olmalıdır. Eğer, herkes kendi işini layıkıyla yaparsa işte o zaman şehrimiz kalkınır, ülkemiz kalkınır. Öğretmen işini yapacak. Okul Müdürü işini yapacak, Daire Müdürü işini yapacak. Özel İdaresi Genel Sekreter işini yapacak. Milletvekili de işini yapacak. Kimse kimsenin işine karışamaz, karışmamalıdır. Örneğin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri işini yapacak, eğitime ve Milletvekilinin işine karışmayacak. Karışırsa yanlış olur. Kendi işini yapamaz duruma gelir.

“KİMSENİN ADAMI OLMAYIN, HALKIN ADAMI OLUN”
Bir diğer önemli konu da, onun bunun adamı olayı. Kimse kimsenin adamı olmayacak ve herkes halkın adamı olacak. Halka hizmet için olacak. Ben buradan açık ve net söylüyorum ki, makam ve mevkisi ne olursa olsun kişi çalışmıyorsa, işini adam gibi yapmıyorsa bizim adamamız değildir. Kim işini layıkıyla yapıyorsa o bizim adamımızdır, dostumuzdur. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Zira, siyaseti siyasetçi yapar. Eğitimci eğitim alanında çalışır” dedi.