Ak Parti Isparta Milletvekili Adayı Recep Özel’i Yedişehitler Mahallesinde esnaf ziyareti yaparken bulduk. Dinlenmek için mola verdiği sırada, kendisine merak edilenleri sorduk. Bizi kırmadığı ve samimi cevapları için teşekkür ediyoruz.

İşte o röportaj :

H32- Öncelikle adaylığınız tekrardan  hayırlı olsun !

-    Teşekkür ediyorum 

H32-    Ak Parti Genel Merkezindeki görevlerinizi ve çalışmalarınızı biliyoruz , iki çalışmayı birlikte yürütmek zor olmuyor mu ?

-Gecesini gündüzüne katıp , bu millet için çalışan bir liderin ve kutlu bir davanın neferleri olarak , yorulmaya  ve durmaya hakkımız olmadığını düşünüyorum. Hazreti Ömer “Yükümün hafiflemesini istemiyorum. Sırtımın güçlenmesini istiyorum. " diyor. Biz onların yolundan gitmeye talibiz. 


H32-    Adaylığınız netleştikten sonra , Isparta’ya  ilk geldiğinizde , bir Kudüs İftar Programıyla seçim çalışmalarınıza başladınız , basına bu şekilde yansıdı , bunu özellikle mi planladınız , burada bir mesaj var mı?

-    Evet , öyle bir tevafuk oldu. Benim özellikle planladığım bir şey değildi, bir derneğimizin programı idi , davetli olarak katıldım. Ancak ; Kudüs ilk kıblemizdir ve hassasiyetlerimizin başında gelir. Orada olmaktan ve  ‘’Kudüs Müslümanların Başkentidir’’ hassasiyetinin yaşandığı bir ortamın parçası olmaktan ziyadesiyle mutlu olduğumu ifade etmek isterim .Bu belki, böyle tevafuki başlangıç oldu ama , bundan böyle toplumun inanç ve değerlerinin temsil edildiği her yerde olmaya devam edeceğim . Ayrıca bu bir özellik değil , davamızın ve inancımızın gereğidir. 

H32-     Isparta Ak Parti de  3. Dönem milletvekilliğiniz  olacak . Bu geçen zaman içerisinde Recep Özel’ de ne değişti , aynı Recep Özel misiniz , değiştiniz mi ?

-    Eğer Haziran- Kasım dönemini de sayacak olursak , aslında 4. dönem oluyor. Bakın, ben partimin aynı zamanda kurucu İl Başkanıyım. Partim ve liderim bana hangi görevi verdiyse, bunu dava şuuru içerinde yapmaya gayret ettim . Eksiklerim ve hatalarım mutlaka olmuştur.Noksansız olan sadece Allah’tır.  Değişmeyen ve gelişmeyen insan eksik insandır. Salih niyetle yapılan tüm eleştiri ve önerilere sonuna kadar açığım hepsini de elbette dikkate alırım. Ama herkes , öncelikle kendi gözündeki merteği de görmek zorundadır. Bizler nefislerimizi bir kenara koyup , davamız için hep birlikte daha çok çalışmak , daha çok gayret etmek zorundayız. Ne demiş Mevlana Hazretleri ;
“Yüzde ısrar etme, doksan da olur. İnsan dediğinde noksan da olur. Sakın büyüklenme, elde neler var… Bir ben varım deme yoksan da olur. Hatasız dost arayan dosttan da olur.” 

H32-    Önümüzdeki dönemde Isparta İçin Öncelikleriniz neler olacak ?

-    Öncelikle şunu belirtmek zorundayım ;  16 yıldır  tüm vesayet odakları ile cuntacılar ile darbeciler ile aklını ve beynini kiraya  vermiş vatan hainleri ile mücadele ede ede bu günlere geldik . Allah , liderimize uzun ömürler versin , başımızdan eksik etmesin . Bugünlere kolay gelinmedi. Ülkemiz ve milletimiz adına gerçekleşen maddi ve manevi kazanımlar kolay olmadı. Şimdi aynı güçler , liderimize suikast dahil olmak üzere her türlü melaneti yapma , her türlü iftirayı atma peşindeler. Öncelikle , liderimize sahip çıkacak , arkasında dimdik duracak ve güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz.

Daha sonrasında, güçlü hükümet için güçlü meclis diyoruz. Önümüzdeki dönemde , Ispartamızın eli daha da güçlü olacak . Benim,  Ispartamızı  önümüzdeki dönemde mecliste en az 3 milletvekili ile temsil edeceğimize olan inancım tamdır. Bunu sahada gördüğümü ve teyit ettiğimi rahatlıkla söyleyebilirim . Gayretimiz ve çalışmalarımız Ispartamızı mecliste 4 milletvekili ile temsil etmek içindir.Biz milletimizin ferasetine güveniyoruz. Süreyya Sadi Bilgiç Vekil , 5. Döneminde Ispartamızı  yeniden temsil edecek ki , bunun altını özellikle çizmek istiyorum , bu  çok şey ifade etmektedir. Bilgisi birikimi ve potansiyeli ile , Ispartamıza kattığı değerlere yenilerini katmaya devam edecektir. Mehmet Uğur Gökgöz vekilimiz , il başkanlığımızı yapmış , teşkilatın içinden gelen , Ispartayı çok iyi tanıyan  önemli bir potansiyeldir.  Ayşe Nur Akbay Hanımefendi , enerjisi ve dinamizmi ile inşallah bize çok şey katacaktır. Dolayısyla , biz , önümüzdeki dönemde , bütün gücümüzü bütün enerjimizi birleştirip Isparta için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Önceliğimiz, varsa  kronikleşen sorunları çözmek , sonrasında durmadan yeni yatırımların peşinde koşmak olacak. Vakit Isparta vakti diyoruz.

H32-    Anladığımız kadarıyla 3 Milletvekilini garanti görüyorsunuz ! 

-    Hayır , öyle demiyorum . Hiç kimse milletin tercihine  ipotek  koyamaz  ! Biz milletimizin ferasetine güveniyoruz. Gündüzleri , çok  yoğun bir şekilde halkımızın içerisindeyiz. Akşamları da Merkez İlçe Teşkilatımız ve Gençlik Kollarımızın mahallelerimizde oluşturdukları Sahur Çadırlarımızda , halkımızla birlikte oluyoruz. Kadın kollarımızın faaliyetlerine iştirak ediyoruz.  Mahalle Temsilciliklerimiz aracılığıyla en uç noktalara kadar ulaşıyoruz. Yani biz sırça saraylardan konuşmuyoruz , her dem halkımızla iç içeyiz ve onlardan aldığımız güçle bunu söylüyoruz.  Buradan tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum, ne etsek haklarını ödeyemeyiz. Allah hepsinden razı olsun.

H32-    Bu seçimlerin arkasından yerel seçim atmosferi başlayacak , neler söylemek istersiniz ?

-    Sizler de çok iyi bilirsiniz siyasetle 1 gün bile uzun süredir. Günü geldiğinde hepsini konuşur , değerlendiririz. Şu an için önceliğimiz değildir.  Önceliğimiz , hep birlikte el ele gönül gönüle Cumhur İttifakının Cumhur Başkanını seçmek , güçlü hükümeti güçlü meclisle tamamlamaktır.

H32-    Son olarak ne söylemek istersiniz ?

-    Bu vesile ile Tüm Ispartalı Hemşehrilerimizin  Mübarek Ramazan-ı  Şeriflerini tekrardan tebrik ediyorum. Akşamları , teşkilatımızın kurduğu, çadırlara bekliyorum . Dualarında olmak istiyorum .