ÖZEL'DEN HİZMETE ÇAĞRI

Ak Parti Milletvekili Recep Özel milletvekili yeminin ardından yaptığı ilk açıklamada hizmete vurgu yaptı. Özel 'şimdi hizmet zamanı' diyerek, kavga ve tartışmaların bir kenara bırakılarak İsparta için yapılabilecek hizmetlerin dikkate alınması gerektiğine işaret etti. İsparta'nın hak ettiği hizmeti alması için gece gündüz çalışacağını ve projelerin takipçisi olacağını dile getiren Özel, "Bu noktadan sonra tüm siyasilerin sadece ve sadece hizmete kafa yorması gerekir" ifadelerini kullandı.

ISPARTA BÜTÜN NİMETLERDEN FAYDALANACAK

Milletvekili Özel, İsparta'nın hükümetin bütün nimetlerinden yararlanması için bir sinerji oluşturması gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin AK Parti ile kazandığı her şeyi İsparta özelinde de kazandıracaklarını söyledi. Özel, "2002 yılında yüzde 65'lerde olan enflasyon, AK Parti döneminde tek haneye kadar geriledi. 2010'da yıllık enflasyon, yüzde 4.9'a kadar düştü. Böylece 1969'dan sonra ilk kez bu kadar düşük enflasyon oranını gördük" diyerek "Tek başına bu veri bile Türkiye'nin AK kazanımını göstermeye yeter. İşte bu kazanımları bundan sonra da artırarak, yeni kazanımlar ekleyerek devam ettireceğiz" dedi.

TARIMDA İSTİHDAM ARTACAK

Milletvekili Özel "80 yıllık tarihimizde ilk defa gerçekleştirdiğimiz gerçekçi tarımsal üretim planlaması sayesinde hangi köyde, hangi ürünün, ne kadar verimle üretilebileceği belirlendi. Önümüzdeki dönemde çiftçi, buna göre desteklenecek. Arazinin mirasla bölünmesinin önüne geçmek için çalıştık. Yeni dönemde de iyileştirmeler hayata geçirilecek ve 2023'te toplulaştırma tamamlanacak, iopı'am ö,bmı-lyon hektarlık alan 2023'e kadar.sulamaya açılacak. 2011- 2015 döneminde 3 bin yeni tarımsal tesis açılacak. Böylece halen bu tesislerdeki 30 bin kişilik istihdama 30 bin kişi daha eklenecek" dedi.

2023 ISPARTA

Özel hükümetin 2023 hedefleri arasında İsparta'nın da önemli bir merkez olacağını savunarak "2023 yılına kadar tarımsal milli gelirimizi 150, tarım ürünleri ihracatımızı ise 40 milyar dolar düzeyine çıkarmayı planlıyoruz. Hedefimiz, tarımsal ekonomik büyüklükte dünyada ilk 5'e girmek. Su ürünleri
üretiminde AB'ye üye ülkeler arasında geldiğimiz 3'üncülüğü, 1'inciliğe taşıyacağız. Buarada tabi İsparta için de önemli sürprizler olacak. Şu anda üzerinde çalıştığımız bazı yerel projeler var. İsparta tarımsal gelişimini de yeni dönemde tamamlamış olacak" diye konuştu.

SAĞLIKTA MERKEZ OLACAĞIZ

İsparta'nın sağlık alanındaki başarılanlarına da dikkat çeken Milletvekili Özel, "Çağdaş dünyada yaygın olan Aile Hekimliği uygulamasını Türkiye'de hayata geçirdik. Biliyorsunuz bu konuda İsparta pilot iller arasında yerini aldı. Aile Hekimliği ile tüm vatandaşlarımızın birinci basamak sağlık hizmetlerini ücretsiz almasını sağlıyoruz. Hedefimiz; Aile hekimi başına ortalama 2015'te 3200, 2019'da 2550, 2023'te 2000 nüfusun düştüğü bir yapıyı gerçekleştireceğiz. Bu anlamda İsparta da ciddi bir sağlık merkezi haline gelecek" diyerek Bölge Hastanesi'nin de takipçisi ve icraatçısı olacaklarını kaydetti.

TURİZMDEN DE NASİBİNİ ALAN ISPARTA

AK Parti Milletvekili Özel, partisinin 2023 projeleri arasında yer alan turizme dikkat çekerek "Yıllık 28,5 milyon olan turist sayısını 50 milyona, 22 milyar dolar olan turizm gelirini de 50 milyar dolara yükselteceğiz. Mevcut 1 milyon yatak sayısı 1,5 milyona, 25 olan marina sayısı ise 65'e çıkarılacak. Turistik Yollar Yatırım Programı kapsamında kültür ve turizm açısından öncelikli yörelere ulaşımı sağlayacak 500 kilometre yol yapacağız.

Altyapıya eğilip 10 adet yeni atık su arıtma tesisi, 10 adet katı atık bertaraf sistemi, 20 adet yerleşimde içme- kullanma suyu hattı yapacağız. 20 adet termal su iletim hattı ve 4 adeet Kış Sporları Merkezi yapacağız.

Bu projeler AK Partinin seçim öncesi kamuoyuna deklare ettiği 2023 projeleri arasında yer alıyor. Bu noktada İsparta'da turizm yatırımlarından payını alacak.' Antalya'nın arka bahçesi olma noktası, Davraz Kayak Merkezi,. Eğirdir, Yalvaç bu anlamda turizm yatırımlarından desteğini alacak" dedi.

BEN BUNA İNANIYORUM

Özel, siyasette kısır rekabetin, kavgaların bir kenara bırakılırak, demokrasinin önünü açacak, memlekete hizmetin önünü açacak çalışmalara hep beraber imza atmak gerekiyor. Ben buna inanıyorum. Bunu başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.