AK Parti Milletvekili Recep Özel Belediye Meclisinin Davraz'da okul inşaatı için arsa tahsisine para istemesine sitem etti. Özel, "Belediye Başkanının bir şartla okul altına otopark yaparsam ya da parasını ödersiniz demesi Isparta’da MHP’li belediyelerin eğitime bakış açısını göstermektedir" dedi.

AK Parti Milletvekili Recep Özel, partisinin 5. Olağan Merkez İlçe Kongresinde Belediye Meclisi'nin geçen ayki toplantısında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Davraz'da okul arsası talebi kararına verdiği yanıtı eleştirdi. Hatırlanacağı gibi Belediye Meclisi, Davraz'da okul arsasını bedel karşılığında vereceği yönünde şart sunmuştu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, çarşı merkezinde okul altlarına yapmayı planladıkları yer altı otoparklarına onay verirlerse ya da bedelini eklerlerse arsayı verebileceklerini açıklamıştı.

BU DURUM MHP'Lİ BELEDİYELERİN EĞİTİME BAKIŞ AÇISINI GÖSTERİYOR

Bunun üzerine Belediye Başkanı Günaydına eleştiren Özel, "Biz okul yapacağız diyoruz okul için Milli Eğitim Müdürlüğü talepte bulunuyor. belediye başkanı okul yerinin parasını verin diyor. Hiçbir ilde okul yapılacak yerde belediye, yerel yönetim arsa tahsisi için para ister mi? Isparta Belediyesi'nin almış olduğu bu kararı gözden geçirmesini istiyoruz, arzuluyoruz. Eğitime bedelsiz devredilir bunlar. Bir şartla okul altına otopark yaparsam ya da parasını ödersiniz demesi Isparta’da MHP'li belediyelerin eğitime bakış açısını göstermektedir. Eğitime katkı da bulunmadıklarını göstermektedir" şeklinde konuştu.

BİZ ITKM'Yİ SÖYLEDİĞİMİZDE ÇEVRE YOLUNU GÜNDEME GETİRİYOR

Öte yandan Günaydın'ın geçtiğimiz hafta çevre yolunu bitiremediler. Bize devretsinler 2 ayda bitirelim' açıklamasına da değinen Özel, "Biz ITKM'yi ne zaman bitireceksin dediğimiz de hemen çevre yolunu gündeme getiriyor. Çevre yoluna çok güzel asfalt yapıldı. Biz orta refüjü sen ne zaman düzenli hale getireceksin diyoruz ama o yolu gündeme getiriyor" dedi.