Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından başlatılan üniversite kent buluşmalarının bu haftaki konukları rehberlik öğretmenleri oldu.
Üniversite- kent bütünleşmesini sağlamak amacıyla SDÜ tarafından başlatılan proje ile gençleri geleceğe hazırlayan öğretmenlerden sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, halk ile iç içe çalışmalar yürüten dernek üyelerinden, muhtarlara kadar birçok temsilci her hafta üniversitemizi daha yakından tanıyor.
Bu hafta proje kapsamında, ilimizde lise düzeyinde eğitim veren okulların rehberlik öğretmenleri Radyo SDÜ, Çalgı Belgeliği Müzesi, Prof. Dr. Hasan Gürbüz Kütüphanesi, Göller Bölgesi Teknokenti, Yenilikçi Teknolojiler Uygulama Araştırma Merkezini ziyaret etti. 
Batı ve Doğu Yerleşkesinin fiziki ve yapısal gelişmelerinin tanıtıldığı gezide gerçekleştirdiği yayınlar ile dinleyicileriyle buluşan Radyo SDÜ’ nün stüdyolarını gezen öğretmenler, RATEM bünyesinde verilen hizmetler hakkında bilgi edindi. Daha sonra Müzik Kültürü Araştırma Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan Çalgı Belgeliği Müzesi incelendi. Teke yöresine ait sipsi, kabak kemane başta olmak üzere yaklaşık 150 enstrümanın yer aldığı müze, konukların beğenisini topladı.
Konuklar, geleneksel kütüphane hizmetlerini teknolojik gelişmeler ile destekleyen tüm öğrencilere 7/24 hizmet veren Prof. Dr. Hasan Gürbüz Kütüphanesini de ziyaret etti. Öğretmenler, Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi bünyesinde yer alan Halı Müzesini gezerek; buluşları ile bilim dünyasını aydınlatan Fuzuli, İbn-i Sina, Yunus Emre, Newton, Ali Kuşçu gibi 60 önemli şahsiyetin portrelerinin yer aldığı el dokuması halıları yakından inceledi.


Göller Bölgesi Teknokenti bünyesinde faaliyet gösteren firmaları da gezerek bilgi alan öğretmenler, program kapsamında son olarak Yenilikçi Teknolojiler Uygulama Araştırma Merkezini (YETEM) inceledi. YETEM’ de yer alan Uygulamalı Temel Bilimler ve Teknolojileri Araştırma Birimi, Enerji Teknolojileri Birimi, Biyomühendislik Araştırma Birimi, laboratuvarlar ve cihazlar hakkında bilgi edinildi.
“Böylesine Güzel İmkânları Bulunan Üniversiteye Sahip Olmaktan Büyük Mutluluk Duyuyoruz”
SDÜ tarafından başlatılan projenin olumlu katkılarda sağlayacağının altını çizen Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Özgür Karahan,  üniversiteyi yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti. Teke Yöresine ait enstrümanların sergilendiği müze ile Radyo SDÜ’ den çok etkilendiklerini belirten Karahan, “Üniversitemiz, şehrimiz ve bizim için çok önemli. Böylesine güzel imkânları bulunan üniversiteye sahip olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kariyer planlaması yapan öğrencilerimizin de üniversitemizi daha yakından tanımasını öneriyoruz.” diye konuştu.
Programın sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ile Göller Bölgesi Teknokenti Koordinatörü Prof. Dr. Serdal Terzi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde rehberlik öğretmenleriyle bir araya geldi. Üniversitemizin tarihçesi, akademik-idari yapılanması, öğrenci sayısı, ülkemizde tek olma özelliğine sahip Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, SDÜ Hastanesi, İlimizin kültürel mirasını gelecek nesillere aktaran “Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi”, ülkemizin dört bir ayanından gelen öğrencilerimize şehrin tarihi ve kültürünü yakından tanıtan “Keşif Isparta Projesi” ve yine üniversitemizin sosyal, kültürel imkanlarını tanıtan bir sunum gerçekleştirildi.