Müşterine ücretsiz oto yıkama hizmeti yanında eldiven, güneşlik, toz bezi, şemsiye gibi promosyonlar veren benzin istasyonları, şimdide 1 YTL ile çalışan 'oto süpürge' makinasıyla müşterine araçlarını temizleme hizmeti sunuyor. Sürücüler makinaya 1 YTL atarak 5 dakika boyunca araçlarının iç temizliğini yapabiliyor. Ardında ücretsiz yıkama hizmetinden yararlanarak 1 YTL'ye otomobillerinin hem iç, hem de dış temizliğini yaptırabiliyor.

 Uygulamadan oldukça memnun olan sürücü Mustan Korkmaz, ilk defa böyle bir uygulama ile karşılaştığını ve bunun araç sahipleri için iyi bir hizmet olduğunu söyledi. Oto yıkamacılarda araç temizliğinin 10 YTL'den başladığını kaydeden Korkmaz, "Benzin istasyonunda ki bu cihazı ilk defa kullanıyorum. 1 YTL ile atarak aracımın içini temizledim. Dış yıkamasını ise iş yeri sahibi ücretsiz yapıyor. Benzin istasyonları arasında ki rekabet müşteriye hizmet olarak yansıyor." dedi.

Isparta'da, İstikbal benzin istasyonu işletmeciliğini yapan Veli Kurt, oto süpürge makinasının müşterileri tarafından oldukça beğenildiğini söyledi. Makina sayesinde işlerinde yüzde 50 artış olduğunu kaydeden Kurt, " Altı ay öncesine kadar günde 150 araç giriyordu, şimdilerde ise bu sayı 300 araca giriyor.

Onun dışında müşterilerimize çeşitli promosyonlarımız devam ediyor. Şemsiye, peçete, temizlik bezi veriyoruz. Yaz ayında da benzin alan her müşterime bahçemizdeki çadırımızda gözleme yaparak ikram edeceğiz" dedi.