Türkiye 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlere kilitlenmişken, Isparta’da çifte seçim heyecanı yaşanıyor. SDÜ Rektörlük seçimleri yaklaşırken rektör adayları da çalışmalarına hız verdi. Rektör adayı Prof. Dr. Fatih Gültekin, bugün gazetecilerle bir araya geldi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlük seçimlerine kısa zaman kala rektör adayları da çalışmalarına hız kattı. Rektör adaylarından Prof. Dr. Fatih Gültekin, düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı ve SDÜ’ye ilişkin önemli mesajlar verdi.

SDÜ’nün bir rotasının olmadığını iddia eden Prof. Dr. Gültekin, “Üniversitemizin bir rotası yok. Bizim ilk işimiz bir rota belirlemek olacak” ifadelerini kullandı. Katılımcı bir yönetim anlayışını benimsediklerini kaydeden Prof. Dr. Gültekin, “Üniversitemizde tek tip bir yapılanma söz konusu. Bir görüşün hakimiyetinin olduğu ortamlarda mutlaka mağduriyet yaşanır. Burada da böyle bir durum söz konusu. Biz katılımcı bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz” dedi.

Üniversitelerin birinci işinin bilim üretmek olduğuna işaret eden Gültekin, açıklamasında şu görüşlere yer veri; “Bu yıl kuruluşunun 23. yıldönümünü idrak edecek Üniversitemiz, kuruluşundan bu güne kadar atılan adımlarla belli bir seviyeye ulaşmıştır. Üniversitemizi bu seviyeye taşımak için emek sarf eden, katkı sağlayan herkese teşekkürü borç biliyoruz. Bugün itibariyle gelinen noktayı küçümsememekle birlikte yeterli görmek mümkün değildir. Hayalini kurduğumuz çok sayıda projelerimiz var” dedi.