Çarıkçı; Türkiye bilim camiasının saygın bir üyesi olmak için Süleyman Demirel Üniversitesi olarak sürekli çaba ve bir yarış içerisindeyiz. Dile kolay mezun sayısı 250 bine yaklaşan ve köklü üniversiteler ile rekabet edebilecek düzeye kısa süre gelebilen bir üniversite olmak kolay değil. Bilim ve eğitim alanında öncü olma gayreti hem fiziksel hem de insan kaynakları yatırımı gerektirmektedir. Isparta’nın kalkınma vizyonunun ana eksenlerinden biri olacağına inandığımız havacılık sektörü için Keçiborlu Sivil Havacılık Yüksekokulu tamamlanmış, Batı merkezi derslikleri bu sene faaliyete geçmiştir. Diş Hekimliği hastanemize entegre yapılan Engelsiz Diş Hastanesi sadece bölgemizin değil Türkiye’nin ilk olma özelliğini taşıyan bir tedavi merkezi olma özelliği taşımaktadır.

Şimdi devam iki büyük yatırım projesi Kadın ve Çocuk hastanesi ile öğrencilerimize üst nitelikli hizmet sunacağımız Menza yatırımlarıdır. Tüm bu hayallerin fikre oradan proje ve nihayetinde gerçeğe dönüşmesi doğru fikirlerin sahiplenilmesi ile mümkün olabilir. TBMM Başkan Vekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç Süleyman Demirel Üniversitesi’nin doğru projelerinin yanında olarak gerçekleşmesinin takipçisi olmuştur. Yakın zamanda hastanemize ek finansman sağlanması ile üniversitemiz tarihinin en büyük mali yardımını almış oldu.

Şu anda Meclisteki bütçe görüşmelerinde ise 2021 yılı bütçe talebimiz hiçbir kesintiye uğratılmadan hatta artırılarak görüşülmektedir. Tüm bunlar ancak vatan sevgisi ve Isparta sevdası ile mümkün olabilmektedir. Bu nedenle akademisyenlerimizden idari personelimize kadar tüm çalışma ekibime, doğru projelere kaynak bulmak için tüm enerjisini ve desteğini hiçbir zaman bizden esirgemeyen sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e, şahsım ve kurumum adına bir kez daha teşekkür ederim.