-Şehitlerimizin Aziz Hatıralarına

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıldönümünde yayınladığı mesajda, bu eşsiz zaferin Türk Milleti'ne kılavuz olmaya devam edeceğini bildirdi. Rektör Prof. Dr. Çarıkçı, mesajında şu duyguları paylaştı:

''Bir destanın 104. yıl dönümünde aziz şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz. Sancağı düşmesin diye göğsünü siper eden,  süngüsünü imanının gücüyle birleştirerek modern ve güçlü silahların önüne atlayan, çocuk denecek yaşta büyük kahramanlıklara imza atan vatan evlatlarının hepsine borçluyuz.

18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk ulusunun yurdunu her ne şartta olursa olsun, gerekirse ölümüne savunacağının delili olması açısından çok önemlidir. Türk milleti bunu 18 Mart 1915 yılında gösterdiği gibi en yakın tarihimizde, 15 Temmuz 2016'da da tüm Dünya'ya ispatlamıştır.

Büyük Önder Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarının hayatları pahasına verdikleri bu tarihi ve örnek mücadele üzerinden yıllar, yüzyıllar geçse de bu zafer, Türk ulusuna eşsiz bir kılavuz olmuştur ve de olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere topraklarımızı bize vatan kılan tüm ecdadımızı, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi 18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.''