Süleyman Demirel Üniversitesi'nin eski Rektördü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun, başta Belediye Meclisi ve esnaflar olmak üzere birçok kurumun tepkisini çekerek hayata geçirmeye çalıştığı Yaşam Merkezi Projesi şimdi ne olacak? Yeniden Rektör gösterilmeyen ancak giderayak bu projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan destek alarak ihaleye açan İbicioğlu'nun bu tavrı şimşekleri toplamıştı. Yeni Rektör İlker Çarıkçı'nın ise bu konu hakkında ki tavrı merakla bekleniyor.
 
YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

SDÜ'nün eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, belediyenin onay vermediği Yaşam Merkezi Projesi'ne bakanlıktan onay aldıklarını söylemişti. Ancak bu onaydan sonra birçok kişinin tepkisini çeken İbicioğlu'nun görev süresi geçtiğimiz hafta dolmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden görevlendirilmemişti.

ESKİ REKTÖR NE DEMİŞTİ? 

Hasan İbicioğlu, çok tartışılan ve Belediyenin onay vermediği Yaşam Merkezi Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın izin verdiğini belirtti. Prof. İbicioğlu, şunları söyledi: "Yaşam Merkezi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan imar izni aldık. Yeniden ihale yapacağız. Eskisi çürümeye terk edildi. 2 bin öğrencilik olacak. Tüm yatırımcıları davet ediyoruz. Kimse duymadık, bilmedik demesin.

Ulusal gazetelerde ilana çıkacağız. Belediyeye herhangi bir muhtaçlık kalmadı. Bakanlıktan gerekli izinleri aldık. Bizimle ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Eylül ayına yetiştirmeye çalışacağız. Biz bunu inşallah yapacağız. Kesinlikle bir AVM olmayacak. İçinde kongre merkezi olacak. 1750 kişilik planlanıyor. Bunun yanında yerel lezzetlerimiz, restoranlar olacak. Üniversitede gidebilecek herhangi bir restoran yok. Bizim tabldottan yiyorlar. Isparta firmaları kendi şubelerini açabilecekler. Kafeler açılacak. Bir alışveriş merkezi olmayacak. Bir konfeksiyon, ayakkabı mağazası olmayacak. Açık ihale ile tüm Türkiye'ye ihale edilecek. İmar sorununu hallettik. Bizde geri vites yok. Bir şekilde çözüm üreteceğiz."

ÇARIKCI'NIN TAVRI MERAK KONUSU OLDU

Üniversite'de Rektör değişiminin ardından ise ihale edilen bu merkez ile yeni Rektör Ispartalı Prof. Dr. İlker Çarıkçı'nın tavrı merak konusu oldu. Çünkü iddialara göre bu yaşam merkezi binlerce öğrencinin şehir merkezinden çekilmesi ve gününün büyük bir bölümünü üniversitede geçirmesini sağlayacak. Başta Belediye Meclis üyeleri, çeşitli oda ve STK temsilcileri bu merkezin üniversiteye yapılmasına karşı çıkıyordu.