"Öğretmenlerimize duyduğumuz borç vatan borcu gibidir"

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, öğretmenlerin Türkiye’yi daha ileri seviyeye taşıyacak eğitim seferberliğinin öncüleri olduğunu ifade etti. Çarıkçı, fikir, sanat, kültür, bilim alanında öne çıkan değerlerin öğretmenler sayesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yayınladığı kutlama mesajında şu saptamalarda bulundu:

“SDÜ ailesi olarak, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra bütün enerjisini ve zamanını Türkiye'nin inşasına vakfeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği 24 Kasım 1928 yılının 89. yıl dönümünde, O'nun yaktığı eğitim meşalesinin ışığını yeni nesillere taşıyan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerle kutluyoruz.

Bir insan yetiştirme sanatı olan öğretmenlik, önemini ve saygınlığını hiçbir zaman yitirmeyen mesleklerden biridir. Öğretmenlerimizin almış olduğu emaneti en iyi şekilde yerine getirmek ve yeni nesilleri yetiştirmek için gösterdiği çaba, öğretmenlik mesleğini ülkemizin en onurlu ve saygın mesleklerinden biri yapmıştır.
Bugün de ülkemizin fikir, kültür, sanat, bilim alanında öne çıkan bütün değerlerinde bir çömlek ustasının testide bıraktığı iz gibi öğretmenlerimizden izler vardır. Öğretmenlerimiz kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmayıp;  bu ülkeye ve bu ülkenin insanına sadece eğitim değil; aynı zamanda umut aşıladılar.

Dün olduğu gibi bugün de öğretmenlerimiz Türkiye'yi çok iyi yerlere taşıyacak eğitim seferberliğinin öncüleridir. Bugün yeni Türkiye'nin inşasında olduğu gibi, ülkemizin iyi yetiştirilmiş insan kaynağıyla 21.yüzyılda gelişmiş ülkeler arasında yerini almış olması da öğretmenlerimizin yetiştirdiği yeni nesiller sayesindedir.

Öğretmenlerimize duyduğumuz borç, tıpkı vatan borcu gibi insanlık borcu gibi ömür boyu taşınacak ve hiçbir şekilde ödenmeyecek manevi bir yükümlülüktür.

Bu duygularla, SDÜ’nün değerli akademisyenlerinin, ülkemizin her köşesinde fedakârca çalışan/ çalışmış tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz;  ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de minnet ve şükranla anıyoruz.”