SDÜ"nün  Kurucu Rektörü merhum Prof. Dr. Hasan Gürbüz,  vefatının 11. yıldönümü dolayısıyla doğum yeri olan Sütçüler"de anıldı.

SDÜ Sütçüler MYO tarafından Sütçüler Belediyesi Kültür Salonu"nda gerçekleştirilen anma etkinliğine SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Vecihi Kırdemir, SDÜ Genel Sekreteri Ahmet Tevfik Köse, Sütçüler Prof.Dr. Hasan Gürbüz MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Kürşat Özkan, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Hasan Gürbüz"ün yakınları, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen MYO Müdürü Yrd. Doç.Dr. Kürşad Özkan, “Meslek Yüksekokulumuz 1995 yılında kurulup bir süre sonra Sütçüler"e taşınmıştır. Avcılık ve otçuluk bölümlerinin açılmasıyla daha geniş bir kitleye hitap eder duruma gelmiştir  ve bu programlardan ciddi anlamda gelir elde edilebilmektedir. Japonya"da bunun örneklerini görmekteyiz. Fakat biz ülke olarak burada elimizde gelir kaynağı varken para kazanamıyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları başlattık Bu bağlamda açmayı düşündüğümüz iki bölüm daha var. Ormancılık ve Turizm. Kıyı kesiminin içinde ve  göller bölgesinde bulunan ilçelerimizin jeopolitik konumunun değerlendirilmesi için turizmin bu bölgelerde canlandırılması gereklidir. Sosyal ve kültürel alanlarda da MYO öğrencilerimize hitap etmek istiyoruz. Öğrencilerimizi okçuluk ve dağcılığa yönlendirdik. Diğer sporlardan farklı olan bu spor dallarında değişik camiadaki insanlarla tanışıp başarı elde edeceklerini ve ileri ki iş hayatlarında güzel bir yol çizmelerine yardım edeceğini düşünüyorum.” dedi.

 

Ardından kürsüye gelen Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Sütçüler ilçesinin yetiştirdiği cevherlere değinerek başladığı konuşmasında, “ Sütçüler halkı olarak ilim yuvası ve her geçen gün parlayan üniversitemizin Sevgili kurucu rektörünü bir kez daha bugün burada saygıyla anıyoruz. Sütçüler ilçesi nüfus itibariyle küçük fakat nüfuz etme yönüyle ileri bir noktadadır. Sütçüler ilçesinden nice iş adamları, siyasetçiler, öğretim üyeleri, hukukçular çıktı. Eskiden Sütçüler denilince kekik balından dut pekmezinden bahsedilirken şu an bu ilçede yetişen aydınlardan bahsediliyor. Gürbüz hocamız bunlardan biridir. SDÜ, ulusal ve uluslararası  nice başarılara koşarken; ilim, bilim ve irfan meşalesini ileriye tasıyarak Sütçüler"e vefa borcunu ödemeyi unutmadı. Bu gibi etkinliklerin düzenlenmesi Rektör hocamızın ailesini mutlu etmektedir. Buradan Sütçüler Halkı adına ailesine taziyelerimizi sunuyorum.” diye konuştu.

 

Isparta Belediye Baskanı Hasan Balaman"ın kürsüye gelmesiyle devam eden etkinlikte, Balaman “Ben bugün burada bir belediye başkanı olarak değil, Saygıdeğer kurucu rektörümüzün bir oğrencisi olarak sizlere hitap etmek istiyorum. Aynı zamanda bir iş adamı  olan hocamızın yapıtlarını Sütçülerde görememek imkansız. Eskiden Sütçüler çıkmaz sokak olarak adlandırılırken bugün bir bilim yuvası haline geldi. Şu anki rektörümüz Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar"a MYO nun adını değiştirdiği ve Sütçüler"e imkan sağladığı için teşekkürü borç biliyorum. Ayrıca buradan belirtmek istediğim bir diğer nokta SDÜ ile bir organizasyon içine girme isteğinde olmamız. Eğer Rahmetli Rektörümüz Prof.Dr. Hasan Gürbüz"ün hayatını  anlatan bir proje hazırlanırsa Isparta Belediyesi bunu kitap haline getirerek yayın masraflarını karşılayacaktır. Bugün burada bunun sözünü veriyorum.” şeklinde konuştu.

 

“Kriz ve Stres Ortamında Girişimcilik” konulu panelin konuşmacısı olarak etkinliğe katılan SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ertan Beceren, stresle her gün karşı karşıya kalındığını vurgulayarak, böyle ortamlarda tehditlerin fırsatlara dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Beceren, “Dış açık ve cari açık gibi kavramlar günümüzde sık sık kullandığımız kelimeler haline geldi. Fakat samimi söylüyorum ki bunun sistemlerle alakası yoktur. Sosyalist bir yapıda da olsa kapitalist bir noktada da olsa sistemleri oluşturan insanlardır. İnsanların çalışma ortamlarındaki yaşanan en küçük bir stres ya da kriz ortama, dolayısıyla bütçeye yansır. Üniversitelere bakıldığında stresli öğrenci başarılı olamadığı takdirde sınıfı başarısız olur. Daha sonra bu başarısızlık fakültesine ve en sonunda üniversiteye kadar ulaşır. Biz iktisatta buna çarpan etkisi diyoruz. Ufak diye tanımladığımız olaylar gün geçtikçe büyüyebilir. Bu yüzden insanın öncelikle kendisine ben neyim sorusunu yöneltmesi gerekmektedir. Stratejik Planlar şirketler için uygulanmaktadır. Fakat konunun derinine inilip bireylerin kendilerine ben neyim sorusunu yoneltmeleri halinde, asıl çözüme ulaşılacaktır. Rekabet bireylerin kendi dünyalarında başlamalıdır. Stresin krize krizlerin depresyona depresyonlarında ruh sağlığını olumsuz yönde etkilemesine izin vermemeliyiz.“ dedi.

 

Anma etkinliği  Prof.Dr.Hasan Gürbüz"ün kabrinin ziyaret edilmesi ve öğle yemeğiyle son buldu.