Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, içine kapanık bir üniversite olmadıklarını belirterek, Ispartalı iş adamlarının üniversitede danışmanlık ofisleri oluşturabileceklerini söyledi.Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD)'ni makamında kabul eden İbicioğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İbicioğlu, "İş adamlarımızı, onlarını problemlerini her zaman önemsiyoruz. Meselelere bilimin ışığında çözümler üretmek, teknolojik Ar-Ge çalışmaları ile iş adamlarımızın kendilerini yenilemelerine katkı sağlamak bizim birinci hedefimiz olacaktır. Bizler her zaman iş adamlarının yanında olmaya hazırız." dedi. Her zaman bilgi paylaşımından yana olduklarını ifade eden İbicioğlu, millete faydası olmayan bilimin hiçbir öneminin olmadığını dile getirdi. İbicioğlu, üniversitenin içine kapalı, dışarı ile bağlarını koparmış bir üniversite olmadığını belirterek, kapılarının her zaman iş adamlarına açık olduğunu kaydetti. İbicioğlu, "Bütün öğretim görevlilerimiz bu şekilde hareket etmektedir. Ayrıca, genç iş adamları gibi derneklerimizin ne kadar önemli olduğunun farkındayız.

Bu gibi dernekler bizlerden çok daha fazla fayda sağlamak istiyorlarsa üniversitemiz içerisinde bir ofis oluşturmaları onlar açısından faydalı olacaktır. Bizler böyle bir çalışmaya destek vermeye hazırız açıklamasında bulundular." diye konuştu.IGİAD Başkanı Adem Demiralay da ekonomiyi bilen, iktisatçı, rektörlüğü öncesinde de Isparta'ya birçok katkıları bulunan bir kişinin rektör olarak atanmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Demiralay, bu dönemde üniversite ile iş adamlarının yakından çalışmasını, iş adamlarının eğitim ve teknolojik imkanlardan daha fazla faydalanabilmeleri için üniversitenin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Üniversite ile iş adamlarının ve esnafların daha çok bir araya gelmeleri temennisinde bulunan Demiralay, "Bundan önceki dönemlerde üniversiteden gerek teknoloji, gerekse eğitim alanında gerektiği gibi faydalanamadık.

Rektörlüğün bazı fakültelerin şehir merkezinde de danışmanlık birimlerinin açılmasını son derece önemsiyoruz. Bu proje iş adamlarını üniversiteye bir adım yakınlaştıracaktır." dedi.Demiralay, üniversitenin bazı fakültelerin danışmanlık birimlerinin merkezde açılmasından da son derece memnun olacaklarını belirtti. Demiralay, içine kapanık olmayan, bildiklerini iş adamları ile paylaşan bir üniversiteyi önemsediklerini vurguladı.Ziyarette; IGİAD Başkanı Âdem Demiralay, Genel Sekreter Abdullah Nuri Yolcu, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Tulum, Bekir Çırak, Mehmet Gökkaya ve üyelerden Serkan Başsilleli ile Sezer Gök hazır bulundu.