SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, taşları yerinden oynatacak açıklamalar yaptı...

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ‘makam odasının’ dinlendiğini öne sürdü. Kanal32 Televizyonu’nda Gazeteci İsmail Altunbaş’ın ‘BireBir’ isimli programına konuk olan Prof. Dr. İbicioğlu, şok iddialarda bulundu.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, son dönemlerde en çok maruz kaldığı paralel yapıyla işbirliği yapıyor dedikodularına yanıt verdi. Kendisine akıllara gelen her şeyi söylediklerini ifade eden Rektör Prof. İbicioğlu, “Dediler ki Rektör Hasan İbicioğlu 28 Şubat komutanlığından SDÜ Rektörlüğüne göre yazı yazdılar. Söz konusu paralel yapı o dönemde AK Parti ile birlikte hareket ediliyordu. O zamanlar da yine Ahmet Necdet Sezer’in adamı dediler. Bir süre sonra MİT bir süre sonra da CIA ajanı dediler. Daha sonra da tüccar rektör dediler. Biz işletmeciyiz. İşletmelere danışmanlıktan gelen birisiyim. Üniversiteye geldiğimizde üniversitenin etkili bilimsel çalışma yapabilmesi için farklı olabilmesi için mutlaka kendi kurumsal dinamiklerini harekete geçirerek, 2547 sayılı YÖK yasasının izin verdiği yönde mutlaka yenilikçi patentler üretip bundan da üniversitenin bilimsel başarılardaki skalasını artırması gerekir dedik. Ondan sonra bize paralelcilere sahip çıkıyor ifadeleri kullanılmaya başlandı. Dilin kemiği yok. Herkes kısa dönemli olarak kendince nereden leke yaparım derdine düştüler. Benim telefonum paralelciler tarafından dinlenilmiş. Ben bununla ilgili suç duyurusunda bulundum. Bir arada da ülkücü kadrolaşma yapıyor dediler. Ben Ankara, İstanbul, Sakarya ve Diyarbakır’da AK Parti Siyaset Akademisi’nde dersler verdim. Bundan sonra da AK Parti’nin il başkanı gibi çalışıyor dediler. Meyve veren ağaç taşlanır” diye konuştu.



PARALEL YAPIYLA MÜCADELE EDEN EN BÜYÜK KURUM SDÜ’DÜR

Öte yandan 17 Aralık sürecine de değinen İbicioğlu, “17 Aralık’tan sonra biz alınması gereken tüm tedbirleri aldık. Bundan sonra telefon dinleme olayı çıktı. 1 ay önce savcı beni çağırdı seni dinlemişler diye gittim ifade verdim. Bana bir sürü şikâyet dilekçesi geliyor. Herkesin birbiri hakkında söylediği iddialara bakarsan paralelci olmayan yok. SDÜ’de 963 Öğretim Üyesi varsa hepsinin hakkında yazı geliyor. Bu kadar mı diyorsun artık? Ne paralelciyim, ne köşegen ne de dikeyim. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devletin belirlediği kriterler çerçevesinde bu devletin herhangi bir grubun eline geçmemesi noktasında bir üniversite tasarrufum var. 17 Aralık’tan sonra Isparta’da paralel yapıyla mücadele eden en büyük kurum SDÜ’dür’’ şeklinde konuştu.