Gurur günümüz kutlu olsun.

Ne mutlu ki, milletimiz, tarihi süreklilik içinde yaşadığı büyük yolculuğu dün nasıl Cumhuriyet’le taçlandırmışsa bugün de yeni kalkınma hamleleri, yeni zaferlerle onu zenginleştirmektedir. Hem dünyanın büyük ekonomileri arasında yer almamız hem de insani sorumluluklarımızın bilincinde Türk ve İslam coğrafyasındaki mazlum insanlara umut ışığı olmamız bunun bir göstergesidir.

2024 DGS Başvuru Tarihi ve Ücreti Belli Oldu 2024 DGS Başvuru Tarihi ve Ücreti Belli Oldu

Ne mutlu ki milletimiz vatanı ve mukaddesatını düşmana çiğnetmemek için dün nasıl dillere destan bir milli mücadeleye girişmişse bugün de kaderini başkalarının eline bırakmayan, kendi iradesine yabancı güçlerin ipotek koymasına rıza göstermeyen yeni  bir milli mücadeleyi  kahramanca sergilemektedir.

Bir asır önce istiklal için o kutlu savaşı başlatan ve onu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanına taşıyan asil ruhumuzun ölmediğini ve dimdik ayakta olduğunu görmek büyük bir mutluluktur.

Cumhuriyet bayramımızı işte böyle bir mutluluk içinde idrak ediyoruz.

Bu müstesna günde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin esenliği, milletimizin huzuru ve aziz vatanın güvenliği için canlarını feda eden bütün şehitlerimize rahmet, gazilerimizin ömrüne bereket diliyoruz.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Prof. Dr. İbrahim Diler

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü