Isparta TED Koleji’nin yerinin boşaltılmasını isteyen SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, bu konuyla ilgili gazetecilerin sorusuna ‘Isparta’da tüm eğitim kurumları yaşamalı.SDÜ olarak destekliyoruz’ dedi. Yerin boşaltılmasına ilişkin ısrarlı soruya yanıt ‘Ben SDÜ’nün Rektörüyüm arkadaşlar’ oldu.
 
Başbakan’ın daveti üzerine çıktığı Afrika gezisini değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyen SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu,  bir gazetecinin kullanım yeri SDÜ’ye ait olan  Isparta TED Koleji’nin  yerinin SDÜ tarafından boşaltılması talebine ilişkin soruya  ‘Isparta’da tüm eğitim kurumları yaşamalı’ yanıtını verdi. Eğitim kurumlarının güçlü olması gerektiğini kaydeden İbicioğlu, “Isparta’nın ilim şehri olması için kolejlerin sayısı artmalı. Bu çok önemli. Biz bunları destekliyoruz. Kolejlerimizin, liselerimizin kısaca bilimin öğretildiği tüm kurumların sayısı artmalı. Isparta’da onlarca kolej olmalı. Onlarca farklı okul olmalı.  Gençler bizim geleceğimiz. Tabi ki tüm eğitim kurumlarını destekliyoruz” dedi. İbicioğlu, gazetecinin ısrarla kolejin yerini boşaltılması talebine ilişkin sorusuna “Ben SDÜ’nün Rektörüyüm biliyorsunuz arkadaşlar” yanıtını verdi. 
 
 KAPASİTESİ BUYSA DİYECEK BİR ŞEY YOK 
 
Katıldığı Basın Kulübü programında makam aracı almasına ilişkin tepkiler üzerine ‘ben zenci miyim diyen’  Rektör İbicioğlu’na Radikal Gazetesi köşe yazarı Uğur Vardan’ın  İbcioğlu’nu  hedef alan yazısı hatırlatıldı. İbicioğlu, ‘Ben zenci miyim’ diyen Rektör’ün başka bir ilginçliğe imza atıp Başbakan’ın Afrika gezisine katıldığını yazan Vardan için,  “Bu sözün ne anlamda kullanıldığı belli.  Zencilere yapılan ayrımcılığı biliyorsunuz. Yıllarca sömürüldüler. Köle pazarlarında satıldılar. ABD’de oy kullanamadılar. Türkçede birisine negatif ayrımcılık yaparken bana bu ayrımı neden yapıyorsun şeklinde bu söz kullanılır. Köşe yazarı bu ifadeyi eğer anlayamıyorsa kapasitesi buysa diyeceğimiz bir şey yok. Bu söz negatif ayrımcılığa tabi tutulmasının yanlış olduğunu ifade etmek açısından kullanılmış ifadedir. Yoksa bizim bu konuya bakış açımız bellidir.  Bizim açımızdan insan, insan olduğundan kutsaldır. Bu konuda edebiyat yapan insanların acaba kaçı Nijer’e gidip derdiyle dertlendi. Farklı insanların problemlerine el attı. Meseleyi felsefe yaparcasına bu şekilde polemik yapmak çok yanlış Ağzı olan konuşuyor. Olay bu kadar basit” diye konuştu. 
 
BOŞ ÇANTA VERİYORUZ DOLUSU GELİYOR
 
SDÜ’ye 2013 bütçesinden 42 milyon lira ödenek ayrıldığının anımsatıldığı Rektör İbicioğlu, “Bu ödenek normal yatırım planları içerisinde  yeterli olmayacaktır ama Hükümet’e teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz bir geleneğimiz var. Gelen bakanlarımıza boş çanta hediye ediyoruz. Boş çantalar dolup geliyor sağ olsunlar” dedi.  
 
CAMİYE LAZIM OLAN MESCİDE HARAM
 
İbicioğlu, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın SDÜ’nün ilçelerdeki bölümlerle ilgilenmediği şeklinde il koordinasyon kurulu toplantısında dile getirdiği  tepkilere ilişkin soruya da , “Bu bir öncelik meselesi. Oradaki okullara bakamıyor Senatoları orada toplamazdık. Oralara en kaliteli hocalarımızı gönderiyoruz. En basit şeklide buraların insan kaynağı buraların tadilatı tamiratı bizden geçiyor. Ödenek ayrılmasa buralarda eğitim öğretim olmaz. Ödenekten kasıt oralara yeni binaların yapılması ise tabi burada öncelik var. Bir söz var camiye lazım olan mescide haram diye. Benim öğrencilerim kampüste balık istifi şeklinde ders görürken, zaman zaman kanalizasyon çıkan bodrum sınıflarda ders görürken ki önce bu durum ilçede varsa önce buruya müdahale ederiz. Takdir edersiniz ki kaynaklar sınırlı.  500 milyon lira verilse yine yetmez. Ama ancak bu kadar ayrılabiliyor” yanıtını verdi.