Süleyman Demirel Üniversitesi Kampusu içinde gördüğüm ilginç bir manzarayı siz değerli okuyucularımla paylaşmayı arzu ediyorum. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi arkasında meydanlıkta Çul’dan kurulmuş çadır. Tam karşısında da prefabrik derslikler.

Her zaman SDÜ’yü en iyi Akademik ve Bilimsel üniversiteler arasından görme arzum bu çadır ve prefabrik derslikler nedeniyle bende ciddi manada rahatsızlık oluşturdu. Tamam, Bu üniversite 1992 yılında kurulduğunda hem Bilimsel hem de Ciddi Araştırma merkezi olarak kurulmasa da zaman içinde bu üniversite kendini geliştirmeliydi.

Kamuoyuna yansıyan Ted Kolejinin yerinin tekrardan SDÜ’ye devri konusunda, SDÜ’nün tezi yerimiz yok, öğrencileri nerede okutacağız diyen Sayın Rektör İbicioğlu’na şunu sormak isterim. Peki, sizin yeriniz yok o yüzden Ted Kolejine burayı boşaltın diyorsunuz ama eski Güzel Sanatlar Fakültesini’de Dershane yapıyorsunuz. Demek ki sizin yere ihtiyacınız yok. Yere ihtiyacınız olsaydı o fakülteye öğrenciyi getirirdiniz.

Aslında bir noktada anlaşabilir durum? Sayın Rektör’ün seçilmeden önceki önemli vaatlerinden biride Öğretim Görevlileri için Konut Projesiydi. Öğretim Görevlilerine konut verelim, onlar Rektör seçiminde oy kullanacak. Tamam bunu koy kenara. Eski Güzel sanatlar Fakültesi binasından tadilat ve tamirat yapalım burayı dershaneye çevirelim. Burada Üniversite’deki Öğretim Üyeleri ders versin para kazansın sonra bunlar yarın Rektör seçimlerinde oy kullanacaklar. Bunu’da koy kenara. Tamam bu ikisini anladık ama Bir Rektör neden Benzinlik yapmak ister işte bunu anlamak mümkün değil. Hani bizim bilmediğimiz bişey mi var? Yoksa SDÜ üstün çalışmaları sonucunda yeni bir benzin çeşidimi buldu! Ben anlayamadım anlayan varsa beri gelsin.

Gelelim Çadırımıza. İİBF arkasındaki Çadır nedir? Kimindir? Ne yapar anlamış değilim. Öğrencilerin Gözleme aşkı mı tutmuştur da oraya Çadır’ı kuruvermişler. Şimdi yarın bir başka müteşebbis vatandaşımız gelipte ben buraya Sirk kuracağım. Afrika’dan Maymun, Aslan, Kaplan getireceğim dese buyur çadır’ın yanına da sende Sirk kur’mu diyeceksiniz. İlla gözleme satmak isteyen varsa, öğrenci kulüplerine verilen yerlerden bir yer verirsiniz orada kim ne satacaksa satar. Kampusun göbeğinde ki bu imtiyaz nedir?

Sayın Rektör İbicioğlu’nun yaptığı önemli bir iş’de SDÜ’nun Genel Sekreterliği yapan Sayın Aziz Bayrak’ın yerine yeni bir Genel Sekreter atama isteğidir. Bu olayda Sayın Rektör haklıdır. Genel Sekreter’lik birimi SDÜ için önemli bir birimdir. Burada hizmet vermiş Aziz bey’e teşekkür edilmiş fakat Aziz bey bu görevden ayrılmak istemediği kamuoyuna yansımıştır. Ben bunu tamamen Bürokratik Oligarşi olarak görüyorum. Bir makama gelirken ceketinizle gelirsiniz, gitme vakti gelince’de ceketinizi alır gidersiniz. Sonuçta bu makamda Görev yapan Aziz Bey’de bir başkasının yerine buraya gelmiştir. Onun yerinede bir başkası gelecektir. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Sayın Rektör’de bu göreve seçimle gelmiştir kendi ekibi ile çalışma isteği’de en doğal hakkıdır.

Kalın Sağlıcakla.